31 Ocak 2017 Salı 20:18
Ağrı'da K.D.S.S 5 Bin Kişinin Katılımıyla Tamamlandı

Ağrı'da K.D.S.S Sınavına Yoğun İlgi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen "Siyer Sınavı" yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, yaklaşık 150 merkezde gerçekleşti. 7'den 70'e her kesimden insanın girdiği Siyer Sınavı 2 saat sürdü.

AĞRI- Bu yıl “O’nu Oku O’nu Yaşa” sloganıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından altıncısı düzenlenen “Siyer Sınavı” Türkiye genelinde 150 merkezde yapıldı. Saat 10:30 da başlayan sınav 12:30 da bitti.

İkiyüzbin kişinin katıldığı Siyer Sınavına Ağrı’da beşbin kişi başvurdu. Sınava katılan vatandaşların çok heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlemlendi. Sınava katılan çocukların velilerinin de en az onlar kadar heyecanlı oldukları görüldü.

Öğrenci velilerinden M. Şafii  Yıldırım : öncelikle bu organizeyi yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benim bir oğlum ve bir yiğenim sınava katıldı. 5. Sınıfta okuyorlar. Bu sınavın ülkemize ve Ağrı ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Sınava giren herkese de başarılar diliyorum. Bu gibi sınavların bize toplum olarak çok faydalarının olduğunu düşünüyorum. İslami açıdan da çok faydaları var: bize peygamberimizi, dinimizi ve kitabımızı öğrenmemize vesile oluyor, dedi.

Bir başka öğrenci velisi olan Ayhan Kılıç ise şunları söyledi: Ağrı’lıyım. Öğretmenlik yapıyorum. Çocuğum sınava girdi. Çok güzel bir sınav. Kardeşlerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Bu sınavlar peygamber efendimizi tanımamıza vesile oluyor. Bizde bu faziletlerini umarak çocuğu getirdik. İnşallah başarılı olur, dedi.

Türkiye geneli bu yıl altıncısı düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavının, Ağrı’da geçen yıla oranla iki kat daha fazla katılımın olduğunu ifade eden Peygamber Sevdalıları Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, “Bu yıl siyer sınavını ‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’sloganıyla başlattık. 
 

Geçen yıla göre 2 katından fazla bir katılım oldu. Geçen yıl 2 bin 300 kişi başvurmuştu, bu yıl ise 4 bini aştık. Havanın olumsuz şartlarına rağmen arkadaşlarımızın büyük fedakârlarıyla merkezde 3, ilçelerde 6 olmak üzere, toplam 9 okulumuzda bu siyer sınavını başlattık.” dedi.

“İnsanlar Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenerek en büyük hediyeyi aldı”

Sınavın en büyük hediyesinin Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenmek olduğunu ifade eden Yılmaz, sınav sonuçlarını mesaj yoluyla katılımcılara göndereceklerini söyledi.

Yılmaz, “Maddi olarak ödüllendirmeye çalıştık ama Müslüman kardeşlerimiz bu sınavın kaybedeni olmadığını biliyor. Bu şuurla sınava giren bütün insanlar, Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenerek en büyük hediyeyi almış oluyor. Bununla beraber 4 kategoriden uluşan siyer sınavımızda 28 umre olmak üzere, toplam bin bir tane ödül vardır. Önümüzdeki günlerde sınavlarımızı açıkladıktan sonra dereceye girenlere sonuçları mesaj yoluyla bildireceğiz.” diye konuştu.

Diğer yıllara oranla katılımın fazla olduğu görünen siyer sınavının bazı sorularının cavapları bu akşam Rehber TV de açıklanacak. 4 kategoride çıkmış olan tüm soruların cevap anahtarı ise www.siyersinavi.com ve peygambersevdalilari.com  sitelerinde yayınlanacak.

Sınav sonuçları iki hafta içinde açıklanacak ve dereceye girenlere  “binbir ödül” adı altında ödüllendirme yapılacak.  

agrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-001.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-002.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-003.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-004.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-005.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-006.jpgagrida-k.d.s.s-sinavina-yogun-ilgi-007.jpg   

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.