08 Nisan 2022 Cuma 20:48
Ağrı’da kompozisyon yarışması tamamlandı

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okuyan Şehir Ağrı Projesi’ kapsamında il genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Geleceğin Dünyası Bugünün Doğasından Geçer’ konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. İl merkezinde düzenlenen ortaokul öğrenciler arası kompozisyon yarışmasında Alpaslan Ortaokulu öğrencisi Zehra Keskin birinci, Yazılı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Akşit ikinci ve İMKB Gazi Ortaokulu öğrencisi Mertkan Yıldız üçüncü olurken yine il merkezinden lise öğrencileri arasındaki yarışmada Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Rüya Bozkurt birinci, Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Arasan ikinci ve Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Yuşa Özölçer üçüncülüğü elde etti.

İl merkezi ve ilçelerdeki ortaokul ve lise öğrencilere yönelik düzenlenen kompozisyon yarışması finalinde; ortaokul öğrencileri arasından Diyadin Şehit İlhan Demir Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencisi Serap Alparğu birinci, Merkez Alpaslan Ortaokulu öğrencisi Zehra Keskin ikinci ve Eleşkirt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Aydın üçüncü olurken lise öğrencileri arasından Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Didem Oruç birinci, Eleşkirt Anadolu Lisesi öğrencisi Asiye Bayram ikinci ve Patnos Selahattin Eyyubi Fen Lisesi öğrencisi Keriman Öztunç üçüncü oldu.

Öğrencileri tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ”Haziran ayında yapılacak ‘Okuma Şenliği’ ödül töreninde yıl boyu bu projeyle ilgili yürütülen etkinlikler için öğrencilerimize çeşitli ödüller verilecektir. Bu projemizle öğrencilerimizi okumaya teşvik ediyor ve çeşitli etkinliklerle destekleyerek öğrencilerimizin sosyal-kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2022 21:01
Anahtar Kelimeler:
Kompozisyon Yarışması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.