24 Mayıs 2014 Cumartesi 16:34
AĞRIDA KORKUTAN GERGİNLİK

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Merkez Cumhuriyet caddesinde seyir poliselerine yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

 

24.05.2014 tarihinde saat 13.30 sularında İlimiz Cumhuriyet Caddesinde haftasonu istirahatinde çarşıda bulunan 7 emniyet mensubuna sözlü saldırı, küfür ve hakarette bulunulmuş, akabinde durum fiili saldırıya dönüşmüştür. Bu esnada saldırganlardan birisinin polis memurlarından birinin silahını almaya yeltenmesi üzerine diğer polis memuru tarafından birkaç el havaya ateş edilmiştir. Bunun üzerine saldırganlar kaçarak bir siyasi partinin seçim bürosuna girmişlerdir. Olay sonrası saldırganlardan ikisi gözaltına alınmış olup, gözaltına alınan T.S. isimli şahsın 2012 yılında çeşitli örgütsel suçlardan soruşturma kapsamında 6 ay tutuklu kaldığı anlaşılmıştır.

 

Olayda 4 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmış olup, Ağrı Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmektedir.

 

1 Haziran 2014 tarihinde ilimizde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçim sürecinde her ne şekilde olursa olsun ve nerden kaynaklanırsa kaynaklansın bu tür provokatif ve saldırgan eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek ve seçimin huzur içinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilecektir.

 

İlgili emniyet mensuplarının olayda herhangi bir kusurunun olup olmadığının belirlenmesi için ayrıca idari inceleme başlatılmıştır.

 

Saldırgan ve provokatif tutum sergileyen kişilere karşı Ağrılı vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bu gün de prim vermeyeceğine inancımız tamdır.

Son Güncelleme: 25.05.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.