27 Mayıs 2020 Çarşamba 18:35

Coronavirus (Covid-19) salgını sürecinin iyi yönetildiği illerden olan Ağrı'da son dönemlerde gizli olarak kurulan taziyeler ve yetkililerin uyarılarına kulak asmayarak gerçekleştirilen ziyaretler nedeni ile sayılarda ciddi artış meydana geldi.

Ağrı'da Koronavirüs Vaka sayısı 5 kat arttı!

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Ramazan Bayramı alışveriş sürecinden önce vaka sayısının 50 civarı olduğu kentte kurulan taziyeler, alışveriş hengamesinde sosyal mesafe kuralına uyulmaması ve ziyaretlerin yapılması salgın süreci seyrini birden yükselterek 250'e ulaştırdığını ifade ettiler. Yatan hastanın asgariye indiği Ağrı'da şu an yatan hasta sayısı ise 50'ye çıktı.

Bayram arefesi ve Ramazan Bayramı süresince dört gün yasağa uyarak evlerinde kalan vatandaşlar bugün yasağın kalkması ile birlikte halkın yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet ve Eskivan caddelerinde yoğun kalabalık oluştu.

Vatandaşların çoğunun maske kullanmaması ve tedbirlere uymaması ise gözden kaçmadı. Caddenin başına ve sonuna bırakılan bariyerlerde vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından ateşleri ölçülerek caddeye alınmaya devam ediliyor.

Yetkililer, bu süreçte taziyelerin kurulması, maske kullanılmaması ve tedbirlere uyulmamasının vaka sayısında ciddi artış meydana getirebileceği endişesini taşıdıklarını belirtiyorlar. 

Son Güncelleme: 29.05.2020 01:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 2020-05-27 22:56:21

Corona bayramin mubarek olsun

Avatar
Ziya 2020-05-28 03:28:03

Ne maske takarım, ne de kural! zihniyeti malesef...

Avatar
Mihoye Belengaz 2020-05-28 15:05:26

Bayram günü evimde oturdum. Olası yaklanma ve yakalatma tehlikesi nedeniyle ve kimseye bir zararım olmasın diye dışarı çıkmadım. Ama bizim blok ile karşı bloklardan üç dört grup bayramlaşma için kapıyı çaldılar. Ne diyeyim kapıyı açmayacaktım ama utancımdan açtım. Aslında içimden "behey akılsız komşular insan bu şartlarda koyun sürüleri gibi ev ev dolaşır mı?" demek geçti de nezaketen "hoş geldiniz, buyurun buyurun bir çayımızı için!" Dedim... iyi.ki gelmediler meseleyi bir şeker ile hallettik...

İçşerinden sadece 1 taşıyıcı olsa bile Tam yüz (100) evi gezdiler...

İşimiz zor...

Avatar
Sefa 2020-05-28 20:13:15

Bu cadde de b.. mu var nedir ne arıyorsunuz Allah aşkına orda . Cenazeye giden mi dersin çocuk görmeye mi. Allah size akıpö fikir versin.

Avatar
Belengaz 2020-05-31 17:03:16

Cehalat!!! BİLİNÇLİ gençlerin veya Bilinçli büyüklerinin, ailelerini bu konuda eğitmesi gerekmektedir.Maskesiz dışarı çıkmak, kurallara uymamak bir kul hakkıdır.Şahsım adına bir Ağrılı olarak Ağrı halkının İslamiyeti özüne uygun olarak yaşamaya çalışmasını yeterli buluyor muyum