13 Haziran 2014 Cuma 14:14
Ağrı'da Öğrencilerin Karne Sevinci

Ağrı’da, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sona ermesi nedeniyle 171 bin öğrenci karne aldı.

 

2013-2014 eğitim öğretim sezonun sona ermesi nedeniyle Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi bahçesinde karne töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okul yöneticileri, öğretmen ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, öğrencilere seslenerek, “Bugün karnelerinizi alacaksınız. Bir öğretim yılı boyunca yaşadıklarınızın bir kısmını açıklayabilir karneleriniz. Sabah uykusunu alamayanlar, okula giderken annesinin uyarılarını yarım kulak dinleyenleri, öğretmenlerini görünce gözlerinin içi gülenleri, bir gün okula gitmediğinde arkadaşlarını özleyenleri, yüksek notlar aldığında başı dik yürüyenleri karnelerde göremeyiz. Ama karneler bir yol haritasıdır ve size mesajlar verir. Biraz daha çalış, kendinle gurur duyabilirsin, seninle övünüyorum, daha iyisini yapabilirsin ve daha niceleri. Karneniz ne olursa olsun hayat size daha birçok fırsatlar sunmaya hazır. Eğer bu yıl yeterli çalışma azmini gösterememişseniz, lütfen sorumluluklarınızı hatırlayın. Lütfen anne ve babanızın sizin için ne kadar büyük çabalar harcadığını düşünün. Sizlere aynı zamanda bir öğretmen olarak tavsiyem en kısa zamanda noksanlıklarınızı görerek taze bir başlangıca hazır olmanızdır. Tatili tamamen dinlenmek ya da tümüyle çalışmak olarak algılamayın. Belki de, yapmanız gereken en önemli şey daha çok kitap okumaktır. İnanın ne kadar çok kitap okursanız hayat size o kadar gülümseyecektir. Öğrenci olarak yaşınızın gereklerinin ve sorumluluklarının bilincinde olmanız, ülkemiz açısında da, birey olarak sizler açısında da çok önemlidir. Ülke yönetimde önemli görevler üstelenecek olan sizler, bu dönemlerdeki gayretlerinizin karşılığını gelecekte en güzel şekilde alacaksınız. Yarınların bugünden kurulacağını unutmayın. Güzellikleri elde etmek için çok çalışmak gerektiğini, karıncalar gibi üretmek gerektiğini unutmayın” dedi.

 

 

Öğretmenlere de seslenen Dursun, “Eğitim öğretim sisteminin büyük ölçüde öğretmene bağlı olduğu bir gerçektir. Sizler ne kadar olumlu şartlara sahip olursanız, eğitim kalitemiz o ölçüde yükselecektir. Bazı öğretmenlerimizin insanüstü gayretlerle inanılmaz işler başardığını görüyoruz. Onlar çok iyi şartlarda çalışmasalar da bunu başarabiliyorlar. Gerçek başarı imkânsızlıklar içinde bazı güzellikleri mümkün kılabilmektir. Çocuklarımızın gözüne vicdan rahatsızlığıyla bakabilmek için daha çok çalışmalıyız. Öğretmenlik hem zihin hem gönül işidir. Bu yüzden dinlenmeyi fazlasıyla hak ediyorsunuz. Kendinizi yenileyerek bir sonraki yıla daha hazır başlamalısınız. Kendimizi her daim yenilemeliyiz. Artık çağ, rekabet çağıdır. Bu nedenle eski usullerle bu mesleği devam ettirmek artık imkânsızdır” ifadelerini kullandı.

 

Velilere de seslenen Dursun, “Bir öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınızsa, imhalınız içinde o kadar sorumluluğunuz var demektir. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün, çocuklarımızı azarlama ve onların heveslerini kırma günü değildir. Lütfen çocuklarımıza empatiyle yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları için cesaretlendirin. Ödüllendirmek, cezalandırmaktan her zaman pedagojiktir diyor, eğitime omuz vermenizi, çocuklarımıza sahip çıkmanızı, yok olup gitmelerine, heder olmalarına seyirci kalmamanızı, öğretmenlerimizle el ele vermenizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Dursun’un konuşmasının ardından okul birincisi Dilan Aslan yaş kütüğe isim plaketini çaktı. Daha sonra Vali Yardımcısı Mahmuthan Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, okulda başarılı öğrencileri tebrik ederek, karne ve hediyelerini verdi.





Son Güncelleme: 13.06.2014 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.