21 Şubat 2018 Çarşamba 12:06
Ağrı’da Okuma Yazma Seferberliği toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Ağrı’da Vali Elban başkanlığında toplantı yapıldı.

Türkiye’de okuma yazma oranın arttırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” programı çerçevesinde Ağrı Valiliği Toplantı Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi. Vali Elban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, kamu kurum müdürleri, basın mensupları ve muhtarlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Elban, Okuma Yazma Seferberliği’nin tanıtımını yapmak ve şubat ayından bu yana bu konu ile ilgili alan çalışması ve diğer çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Derslerin mayıs ayının ortalarına kadar toplamda 120 saat süreceğini belirten Elban, “2. Kademe 180 saat olan kurslarla ilgili arkadaşlarımız tüm çalışmalarını tamamladılar. Biz bugün bunun hem startını verelim, hem kamuoyuna tanıtımını yapalım hem de bu toplantı ile birlikte kurum kuruluş, muhtarlarımız, toplum ve basın mensubu temsilcileri arkadaşlarımız ve bütün tarafların bu konu ile ilgili üstlenecekleri görev ve sorumluluklarını da buradan karşılıklı olarak değerlendireceğiz. Türkiye’de 2008 yılında okuryazarlık oranı Türkiye yüzde 91 iken o dönem başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu seferberlikle bu oran bugün yüzde 96 ya çıkmış durumda. Okuryazar olmayan oranımız yüzde 4, bizim ilimizde de okuryazar olmayanların sayısı yüzde 50 civarında. İnşallah bizde ilde yapacağımız çalışmalarla birlikte hem Türkiye’de okuryazar oranının yüzde yüze tamamlanması hedefini seçtik. Bizde Türkiye ortalamasını yakalayarak ilimizin okuryazar oranını yüzde yüze ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 21.02.2018 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.