15 Temmuz 2021 Perşembe 11:44
Ağrı'da Sel Suları Karayolunu Trafiğe Kapattı!

Ağrı'nın Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan yağış sele neden oldu.

Karayolunun altından geçen menfezler tıkanınca oluşan sel kara yoluna taştı ve karayolunda ulaşım bir müddet aksadı.

Diyadin ilçesi Karapazar köyü mevkiinde sel tarım arazilerine de zarar verdi. Selin getirdiği kaya parçaları ve hafriyat yüzünden Türkiye-İran kara yolu ulaşıma kapandı.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Her iki yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluşan yol, ekiplerin iş makineleri desteğindeki çalışmalarıyla kısmi olarak trafiğe açıldı ve şuan trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Trafiğin kontrollü sağlanması ve çalışmaların ağır yürütülmesi nedeni ile karayolunda uzun araç kuyruklarının oluştuğu öğrenildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de etkili olan sel ilçeye bağlı Güllüce köyünde tarım arazilerine zarar verdi.

Köylüler kendi imkanları ile arazilerini traktörler ile selden korumaya çalıştı. Hummalı çaba cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Son Güncelleme: 15.07.2021 15:07
Anahtar Kelimeler:
AğrıDiyadinDoubayazıtSel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.