06 Aralık 2017 Çarşamba 14:23
Ağrı'da Şiddetli Yağan Kar Şehri Beyaza Bürüdü

Ağrı’da mevsim normalleri üzerinde geçen sıcak havalar yerini kar yağışına bıraktı. Geçen yıla göre 1 ay geç yağan vatandaşlarda memnuniyet oluştururken, bazı sürücüler kar yağışına hazırlıksız yakalandılar. Sabaha kar yağışı ile uyanan bir çok vatandaş araçlarını karla kaplı görünce araçlarını çalıştırmak için uzun süre temizlik yapmak zorunda kaldılar.

Kent merkezine bu yıl ilk defa yağan kar yağışı en çok çocuklara yaradı, okula giden çocuklar kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar. Ağrı Belediyesi ekipleri araçların yolda kalmaması için yoğun çalışma başlatırken, devam eden yağış nedeni ile birçok köyle irtibatın kesildiği öğrenildi.

Kar yağışının bu sene oldukça geç yağdığını söyleyen vatandaşlar, 2017 yılında Ağrı’ya ilk defa kar yağışının olduğunu belirttiler. 2016 yılında 1 Kasım’da kar yağdığını ve bu süreye kadar 1 ton kömür yaktıklarını dile getiren vatandaşlar “Geç gelen kar yağışı herkesi sevindirdi. Kışımız yeni başlıyor” dediler.

Ve yine aynı şekilde, Ağrı'nın Eleşkirt ve Hamur ilçelerinde etkili olan kar yağışı yaşamı etkiledi.

Eleşkirt'te yağan kar nedeniyle okula giden öğrenciler ile iş yerlerine giden Ağrılılan zor anlar yaşadı.

Karla kaplanan araçlarını temizleyip yola çıkan sürücüler, yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Eleşkirt Belediyesi ekipleri karla mücadele ekipleri yollarda çalışma yaptı.

Kar yağışı yaşamı güçleştirmesine karşın Eleşkirtlilerce mutlulukla karşılandı.

İlçe halkından Ferdi Kılıç, "Burası kış memleketi kar yağışı berekettir. Biz yağmasını istiyoruz. Yağınca mutlu oluyoruz." dedi.

Hamur ilçesinde de kar yağışı etkili oldu.

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül başkanlığındaki ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren ana yollarda ve mahalle aralarında kar temizleme çalışmaları başlattı. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde kar temizliği yaptı.

Son Güncelleme: 06.12.2017 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.