15 Kasım 2020 Pazar 22:15
Ağrı’da Sonbahar Tonları Görenleri Büyüledi

Akarsuların etrafında daha 60 gün öncesine kadar yemyeşil, cıvıl cıvıl olan ağaçlar, kış mevsiminin gelişinin öncüsü olan sonbaharla birlikte farklı tonlara bürünmüş durumda.

Mevsim ile birlikte sarı, yeşil ve kırmızı tonların hakim olduğu renk cümbüşü, fotoğrafçılar için doğal bir stüdyoya dönmüş durumda.

Düğünlerinden önceki güzel anın ölümsüzleşmesi için fotoğrafçıların kapılarını çalan gelin ve damat adayları doğanın bu harikasından memnun.

Düğünlerinden hemen önce Ağrı'nın doğal stüdyoya dönüşmüş bu zaman dilimini değerlendiren Fatih ve Fatma Doğan çifti, sararan yaprakların olduğu ağaçların arasında dış çekimlerini yaptıranlardan.

"Adeta doğal bir stüdyoda yaşıyoruz"

Bu anın güzelliğini değerlendirmek istediklerini söyleyen damat adayı Fatih Doğan, "Doğanın bu denli güzel görüntüler sergileyeceğini tahmin etmiyordum aslında. Düğünümüz öncesi, güzel bir çekim oldu, görsel bir güzellik var. Ağrı ili ise birçok noktada doğası ile büyük olanak sağlıyor, adeta doğal bir stüdyoda yaşıyoruz." dedi.

Bu görsel şöleni değerlendiren ve kendilerine müracaat eden gelin, damat adaylarını doğal fotoğraf stüdyosu olarak tanımlayan düğün fotoğrafçısı Ömer Faruk Atalay, kentin bu noktada önemli alanlarının olduğunu kaydetti.

"Sonbaharın tüm renklerini fotoğraflarımıza yansıtıyoruz"

Ömer Faruk Atalay, "Sonbaharın gelmesi ile birlikte Ağrı doğal bir stüdyoya dönüşmüş durumda, çiftlerimiz ise bu anı çok seviyor. Sonbaharın tüm renklerini fotoğraflarımıza yansıttığımız için büyük bir taleple karşı karşıyayız. Çiftlerimizi buralara getirdiğimiz zaman fotoğraf noktasında istedikleri her kareyi elde edebiliyoruz. Sonbaharın tonlarını genelde saat 15.00'dan sonra yakalayabiliyoruz, daha güzel oluyor bizler için." dedi.

Ağrı'da yaklaşık 50 yıldır fotoğrafçılık mesleğini icra eden ve gelişen teknoloji ile fotoğraf stüdyolarına olan ilginin azaldığı bir dönemde bahçesini doğal bir stüdyoya çeviren Zeki Adıgüzel, dış çekim yapmak isteyen müşterileri için böyle bir girişimde bulunduğunu anlattı.

Yarım asırdır sürdürdüğü mesleğe ilgi azalınca bahçesini stüdyoya çevirdi

Adıgüzel, "Mesleğim fotoğrafçılık ve Ağrı'da yaklaşık 50 yıldır bu mesleği icra ediyorum. Özellikle son dönemde teknolojinin gelişmesi ile birlikte stüdyolara olan ilgilinin azalması beni böyle bir girişime yöneltti.

Tabi müşterilerimin yoğun talebi ile de evimin bahçesini doğal stüdyoya çevirdim. Hem mesleğimizi canlandırma ve hem de müşterilerimizin talebini karşılama noktasında faydalı oldu. Bahçeye çiçek ektim, bir şelale yaptım, ağaçlarla güzel bir görsel oluşturdum.

Bahçede, havuz ve diğer görseller mevcut. Çekim için buraya gelen vatandaşlar çok beğeniyor, doğal bir stüdyo. Ayrıca her mevsimde çok sayıda kuşun da uğrak yeri bahçemiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.