04 Nisan 2014 Cuma 00:47
Ağrı'da STK'lardan Ortak Basın Açıklaması

Ağrı’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, 30 Mart seçimleri nedeniyle halkın sağduyulu ve olgun bekleyişlerini sürdürmelerini istediler.

 

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan açıklamaya Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Ağrı Şoförler Cemiyeti Başkanı Cezmi Alpaslan, Ağrı Esnaf ev Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, Muhtarlar Cemiyet Başkanı Bedrettin Taştan katıldı. STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, “Seçimlerde bazı yerleşim yerlerinde seçim sonucu kesinleşmiş, bazı yerleşim yerleri ile birlikte ilimiz merkezinde ise sonuçlara yönelik itiraz ve kesinleşme sürecinin devam etmekte olduğu bilinmektedir. İlimizde, seçim takviminin başladığı 1 Ocak 2014 gününden bu yana oy verme günü dâhil son derece huzurlu ve saygın bir seçim ortamına sahne olmuş, kayda değer hiçbir güvenlik ve asayiş sorunu yaşanmamıştır. Bu medeni ve huzurlu ortamın tesisinde en büyük pay hiç kuşkusuz en başta saygıdeğer Ağrı halkına aittir” şeklinde konuştu.

 

Seçimlerin şu ana kadar sakin ve güven ortamı içerisinde geçmesinden dolayı katkısı olanlara teşekkür ettiklerini ifade eden Aydemir, “Seçimlerin şu ana kadarki sakin ve saygın ortamının oluşmasını sağlayan tüm hemşehrilerimize, siyasi partilerin yönetici ve mensuplarına, değerli adaylara gösterdikleri bu demokratik olgunluk ve sorumlu tutumlarından, ilimizin huzuruna verdikleri katkılardan dolayı içtenlikle teşekkür ediyoruz. Başta mülki idare amirleri olmak üzere görev üstlenen ve üstlendikleri görevi ciddiyet, tarafsızlık, özveri ve sabırla yerine getiren, güvenlik hizmeti sunan kurumlar ve diğer tüm aktörlere de teşekkür ediyoruz. İlimizin bazı yerleşim yerlerinde henüz kesin seçim sonuçları oluşmamıştır. İtiraz ve ilgili kurulların karar aşamaları devam etmektedir. Bu aşamalarda tıpkı seçim takviminin diğer aşamaları gibi yasal süreç ve aşamalardır” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZ SAĞDUYULU VE OLGUN DAVRANIŞLARINI SÜRDÜRMELİDİR”

 

Vatandaşların sağduyulu ve olgun şekilde davranışlarını sürdürmesini istediklerini ifade eden Aydemir, “Ağrı’nın huzurunu halkımız ve onların temsilcileri birlikte tesis ettiler. Bugüne kadar tüm vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız her zaman huzurun ve barışın yanında saf tuttular. Hangi partiye veya adaya gönül vermiş ve desteklemiş olursa olsun ilimiz belediye başkanlığı seçim sonuçlarının kesinleşmesini ve seçilen başkanın halkımıza hizmete başlamasını bütün vatandaşlarımız sabırsızlıkla beklemektedir. İnşallah en kısa sürede itiraz süreçleri sona erer, kesin ve resmi tablo ortaya çıkar. Bu zaman zarfında vatandaşlarımızın sağduyulu ve olgun bekleyişlerini sürdürmelidir. Zira hiçbir kaygı ve endişeye mahal bulunmamaktadır. İlimizin huzuruna en başta bu şehrin emini olmaya talip olan değerli başkan adaylarımızın sahip çıkacağına inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımız sabır ve sükûnetlerini muhafaza etmelidir. Seçim süreci tamamen yargının gözetimi ve denetiminde devam etmektedir. Mülki ve adli makamların seçim takviminin başından beri izlediği duyarlı, tarafsız ve ayrımsız tutumlarla ve vatandaşlarımızın sağduyularıyla sağlanan huzur ortamının korunması için bütün hemşehrilerimize görev düşmektedir. Biz Ağrı’da bulunan STK’lar olarak hakkın ve hukukun peşinde olacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca sürecin takipçisi olacağımızdan değerli halkımızın endişesi olmasın” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2014 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.