06 Mayıs 2014 Salı 19:45
Ağrı'da Z Kütüphane Açılışı Yapıldı

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, ‘SODES Z Kütüphaneler Projesi’ kapsamında Z kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi’nde yapılan açılışa; Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, kurummüdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl MilliEğitim Müdürü Hatem Dursun, Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi, Ağrı Dağı Anadolu Lisesi, Selahattin Eyyübi İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu olmak üzere 5 okulda Z Kütüphane kurulduğunu söyledi. “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında eğitimi topluma yaymayı ve okulları toplumla bütünleştirmeyi amaçlayan bu proje kapsamında pilot birkaç ilde Z Kütüphanekurulumu yapıldığını belirten Dursun, “Müdürlüğümüz AR-GE birimi de ilimizde bu amaçla SODES Projesi hazırlanmış ve Kalkınma Bakanlığı tarafından projemiz kabul edilmiştir.

 

Z Kütüphaneler; kitap, internet erişimi, bilgisayar ve zeka geliştirici materyalleri, farklı ve rengarenk tasarımı, ilginç dekorasyonu ile birkaç farklı misyonu bir arada taşımaktadır. Esas amacımız kütüphaneyle çocukları kitaba yakınlaştırmak ve kitabı sevdirmektir. Genelde kitap okuma alışkanlığımız yetersiz. Özellikle son yıllarda bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte okumak tüm dünyanın ciddi sorunu haline gelmeye başladı. Pek çok ülke, artık okumamaya, bilişim üzerinden oyun oynamaya başladı. Biz projeyle her ikisini, bilişim teknolojilerini kullanırken okuma alışkanlığını da kazandıracak bir tasarım yapmaya çalıştık. Kitap okumak heyecan verici, keyif dolu bir alışkanlık haline dönüştürülse, o zaman çocuklarımızın okuma kabiliyetlerini daha da geliştireceğiz. İşte bu kütüphaneleri kurma fikrinin çıkış noktası burasıdır. Z Kütüphaneler öğrencilerin zevkle vakit geçirebileceği bir mekan olma özelliği ile ön plana çıkıyor” dedi.

 

 

Dursun'un konuşması ardından Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Z Kütüphane’nin açılış kurdelesini kesti. Kütüphaneyi gezen Vali Tekinarslan, ilgililerden hakkında bilgi aldı.







Son Güncelleme: 06.05.2014 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.