30 Haziran 2014 Pazartesi 22:31
Ağrı'daki Fırıncıların Ramazan Mesaisi
Ağrı'da ekmek fabrikaları ve pide üreten fırınlar, Ramazan ayının girmesiyle birlikte tam kapasite çalışmaya başladı.
 
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmezi olan pidelere talep arttı. Bartın'da bulunan taş fırınlarda çalışan ustalar 260 derece sıcaklıkta halka pide yetiştirmek için çaba sarf ediyor.
 
Vatandaşın pideye büyük talebi olduğunu ifade eden 12 yıllık fırıncı ustası Talip Ölçer, 'Ramazan sofralarını vazgeçilmezi pide için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Özellikle kara fırınlara özel tavalar, pideler siparişleri veriliyor. Taş fırınlarda pideler yapılmaya başlanırken iftardan sahura kadar fırınlar açık kalıyor.
 
Fırının içindeki sıcaklık 260 derece bizim durduğumuz alandaki sıcaklık ise 90 derece civarıdır. Sıcak insanı çok bunaltıyor. Ara ara suyla serinliyoruz. Yinede fayda etmiyor. Yaptığım iş gerçekten çok zor' dedi.




Son Güncelleme: 30.06.2014 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.