26 Şubat 2020 Çarşamba 18:49
Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "İdlib'e Acil Yardım" kampanyası kapsamında başlatılan yardım çalışmasına destek veren STK'ların desteği ile toplanan ve içinde halı-kilim, battaniye, bebe bisküvisi, çocuk bezinin bulunduğu malzemeler gönderildi.

Kampanyaya destek veren Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Memur-Sen, HAK-İŞ, Ağrı Sivil Toplum Platformu ve Eğitim Destek Platformu üye ve gönüllüleri Kağızman Caddesinde bir araya gelerek toplanan yardımları İdlib'e yollamadan önce basın açıklaması yapıldı.

STK'ları temsilen basın açıklamasını okuyan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, "Suriye'de dokuz yıldır devam eden savaş halen devam etmektedir. Savaş milyonlarca insanın göç etmesine, yurdunu yuvasını bırakarak doğduğu, doyduğu topraklardan uzaklaşmasına sebep oldu. Kimse isteyerek böyle bir zorluğa katlanmaz. Bu durum zalimlerin kirli oyunlarının bir parçasıdır. İnsanlar ya bombalanarak ya da aç bırakılarak öldürülüyor. 4 milyona yakın sivilin yaşadığı İdlib'de insanlar, her gün gözyaşı akıtmakta. Her gün sivil insanlar, kadınlar, çocuklar, bebekler bombalanmaktadır. Rusya ve Esed rejimi hala katliam yapıyor. Orada insanlık her geçen gün ölüyor." dedi.

Engin, "Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunu göz ardı etmek, kendisinden başkasını düşünmemek, değil bir Müslümanın, sıradan hiç bir insanın yapamayacağı bir davranıştır. Sorumlu bir şekilde 9 yıldır mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Temennimiz emperyalist güçlerin satranç tahtasına çevirmiş oldukları başta Orta Doğu coğrafyası olmak üzere tüm mazlum coğrafyaların kendi özgürlüklerine kavuşmasıdır." şeklinde konuştu.

Açıklamasında, gönderilen tırın içindeki malzemelerin halı, kilim, battaniye, yatak,  çocuk bisküvisi, bebek maması, bebek bezi ve ayakkabıdan oluştuğunu kaydeden Engin, toplanan yardımların Ağrılı vatandaşların destek ve dualarıyla Kilis'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfının Lojistik Merkezi aracılığıyla İdlib bölgesinde acil ihtiyacı olan mazlumlara ulaştırılacağını vurguladı. 

Son Güncelleme: 26.02.2020 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.