04 Mart 2014 Salı 13:49
Ağrı'dan Suriye'ye Yardım

Beşir Derneği Ağrı Şubesi’nden Suriye halkına 151 bin TL değerinde yardım gönderildi.

 

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye genelinde Suriye’ye yardım amacıyla başlatılan “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına Ağrı’dan da destek verildi. Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ağrı Şubesitarafından Suriye’ye gönderilmek üzere 151 bin TL değerinde yiyecek ve giyecek yardımı toplandı. Toplanan 151 bin TL değerindeki yardım malzemeleri Beşir Derneği Ağrı Şubesi önünde düzenlenen törenle bir TIR’ayüklenerek Suriye’ye doğru yola çıktı. Törene Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, Beşir Derneği Ağrı Şube Başkanı Kadir Çelik ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

 

 

Suriye’ye gönderilen hiçbir giysi malzemesinin ikinci el olmadığını, mağazalardan alındığını ifade eden Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ağrı Şube Başkanı Kadir Çelik, “Öncelikle hayırlara vesile olduğumuz bugünde bizleri yalnız bırakmayan, bizlere destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere 2011 yılında başlayan Suriye’deki iç savaş halen devam etmektedir. Resmi rakamlar olmasa da şu ana kadar 120 bin insanın öldüğü iddia ediliyor. Bu 120 bin insanın 10 binini bebek ve çocuklar oluşturmaktadır. Suriye’deki katliam hala devam etmektedir. Bu bağlam da Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz 2011 yılından beri Suriye’deki kardeşlerimize yardım götürmekte, onlara destek olmaktadır. 2011 yılından şu ana kadar Suriye’deki 200 bin aileye ulaşmış ve yardım etmiş durumdayız. Bunun haricinde 22 Ocak’ta başlayan ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyası doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda 20’ye yakın TIR’ımız Suriye’ye ulaşmış durumda. Türkiye genelinde başlatılan bu kampanyaya Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ağrı Şubesi, Semerkant Ağrı Şubesi ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Ağrı Şubesi’yle ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanya da bir TIR dolusu malzeme topladık. Bu topladığımız yiyecek ve giyecek malzemelerini bugün Suriye’ye doğru yola çıkaracağız. TIR’ımızdaki yiyecek ve giyecek malzemelerimizin maliyeti 151 bin TL’dir” dedi.

 

Sana İhtiyacım Var kampanyası kapsamında toplanılan yardımların içerisinde bulunduğu yardım TIR’ı, İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç tarafından yapılan duaların ardından Suriye’ye doğru yola çıktı.








Son Güncelleme: 04.03.2014 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.