05 Şubat 2018 Pazartesi 14:26
Ağrılı 15 Temmuz Gazisine Devlet Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, 15 Temmuz gecesi gazi olan Eleşkirtli üniversite öğrencisi Yusuf Balıkçı’ya verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 15 Temmuz Gazisi Yusuf Balıkçı’ya tevcih edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin katıldığı törenle takdim edildi.

Eleşkirt ilçesi eşraflarından Kuyumcu Nazım Balıkçı’nın oğlu Ankara’da öğrenci olan Yusuf Balıkçı, FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi esnasında arkadaşları ile birlikte Ankara sokaklarında sokağa inerek kahramanca mücadele etti.

Mücadele esnasında helikopterden açılan ateş sonucunda yaklaşık 5 metre yükseklikteki bir köprüden düşen Yusuf Balıkçı ağır bir şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneden taburcu olduktan sonra Gazilik nişanesi ve kimliği alan Yusuf’un sağlık durumu iyi ve eğitimine kaldığı yerden devam ediyor.

Son Güncelleme: 05.02.2018 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.