13 Aralık 2018 Perşembe 14:28
Ağrılı Basın Mensuplarından Ömer Faruk Şiran'a ziyaret

İl Müdürü Şiran basın mensuplarını kabul etti

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, kurumun faaliyetlerinde ve sporun gelişmesinde medyanın desteğini önemli olduğu belirtti.

Ağrıda Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Yüksel Aslan, TRT Kurdi Muhabiri Ömer Faruk Atalay ve İlke Haber Ajansı İl Temsilcisi Ömer Adıgüzel, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kurumun faaliyetlerinde ve kentimizde sporun gelişmesinde basın mensuplarının desteğini asla inkâr edemeyeceklerini belirten Şiran, "Ekip çalışmasıyla kentimizde sporun gelişmesi ve yaygınlaşması, sporu tabana yayılması konusunda hizmeti sürdüreceğiz. Tesisler konusunda halkımızın nezih ortamlarda spor yapmaları için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Kurumun çalışmalarında bize yol gösterici olacağına inandığım medya mensuplarına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Ağrı’da yerel ve ulusal basının sporu önemsediğini sayfalarında geniş yer verdiklerini, bu hassasiyetlerinden dolayı da tekrardan tüm basın çalışanlarına teşekkür eden Şiran devem eden faaliyetleri hakkında kısaca bilgiler verdi.

11 bin 403 Öğrencimizi Taramadan Geçecek

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 1 Ekim 2018- 1 Ocak 2019 tarihleri arasında Merkez ve ilçelerde ilkokul 3. Sınıfa giden öğrencilere uzman antrenörlerimiz ve Beden Eğitimi ve spor Öğretmenlerimiz eşliğinde yapılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Projenin birinci etabında 2 bin 585 öğrencimiz taramadan geçti. 2.dönem hedef sayımız ilkokul 3.sınıfta okuyan 11 bin 403 öğrencimizi taramadan geçirmek olacaktır. Şuan itibariyle projeden 5 bin 303 öğrenci taramadan geçti.

2 bin Öğrencimiz Yüzme Öğrenecek

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yüzme havuzunda başladı.

“Türkiye genelinde 100 bin çocuğun yararlanacağı bu projede yüzme eğitimleri 81 il ile aynı zamanda Ağrı ilimizde de birer aylık 3 dönem halinde yapılacaktır.

Proje kapsamında yaklaşık 2 bin öğrenciye yüzme eğitimleri verilecek. İlkokulda okuyan ve özellikle 3.ve 4.sınıfta okuyan öğrencilerin beden eğitimi ve fiziksel etkinlik derslerini daha verimli kullanmak amacıyla öğrencilerimize günde 4 seans olmak üzere haftada 4 gün eğitimler verilecek. Şuan itibariyle 300 öğrencimiz yüzme kursundan faydalandı.

Tesisleşmede Önemli Yol Kat tetik

Bünyemize bağlı tesislerde bakım onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ağrı Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir Stadyumu, Doğubayazıt ilçe stadyumu ve Ağrı Merkez tesislerinde çalışmalarımız sona geldi. Stadyumun kullanılmaz hale gelen çimini sentetik yüzeyli çim sahaya dönüştürdük. Doğubayazıt’ ta uzun zamandır aktif halde kullanılan ve bakım, onarım çalışmaları kapsamına alınan tesiste; Soyunma odaları, duş, lawabo, tribün ve dış cephe yenileme gibi çalışmaları yapılarak tesis daha modern bir hale dönüştürüldü.

Şiran ;“Tesislerimizde yapılan faaliyetlerin daha verimli olması için; 2500 seyirci kapasiteli spor salonumuzun bütün odalarını yeniden boyadık. Şehir stadyumunda soyunma odaları başta olmak üzere tüm alanı Ağrı Sporumuzun renkleri olan Sarı Laciverte boyadık. Ülke sporuna sporcu kazandırdığımız Sporcu Eğitim Merkezimizde de bakım ve onarım çalışmaları yanı sıra iç-dış boyama çalışmalarımızı tamamladık. Ağrı Gençlik Merkezimizi ısı yalıtım çalışması ile yeniden modern hale getirdik. Yüzme havuzumuzun çatısında arızalı olan bölgeleri yeniledik. Yüzme havuzu yeniden hizmete sunduk. Ağrı Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir stadyumunda Sentetik yüzeyli Futbol Sahamızın yapımını tamamladık. Merkez tesislerinde doğalgaza dönüşüm işini bitirdik. Diyadin Gençlik Merkezimiz bitmek üzere en kısa sürede burayı hizmete sunacağız.

Tüm bu çalışmalarımızı personelimiz ile yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen, spora ve sporcuya maddi-manevi destek olan Valimiz sayın Süleyman Elban başta olmak üzere, öz verili çalışmalarından dolayı emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.

Bu çalışmalarımız ile birlikte Sporcularımızın daha modern ve kullanışlı tesislerimizde spor yapmalarını ve eğitimi almalarını amaçlıyoruz dedi.

Ağrı Gençlik Merkezi

Gençlik Merkezi üye sayımız 7716’sı erkek,6479’u kadın olmak üzere toplamda 14195’tir. 2018 yılında 46612 gönüllü gencimiz ile 8 farklı faaliyette 1321 etkinlik yapıldı.

Geleceğimiz olan gençlerimizi Gençlik merkezlerimize kazandırmamız gerekiyor. Umut ediyorum ki tüm personellerimizle birlikte 2019 yılında da birçok başarılara imza atacağız. Tüm ekibime yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.12.2018 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.