11 Nisan 2020 Cumartesi 18:29
Ağrılı çiftçilere Yüzde 75 Hibeyle tohum desteği başlandı

Ağrılı çiftçilere tohum desteği verilmeye başlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Covid-19 salgını dolayısıyla tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla hazırlanan bitkisel üretim projesi kapsamında çiftçilere tohum desteğine başlandı.

Ağrı'da, çiftçilere yüzde 75’i hibe verilen arpa tohumu desteğinin dağıtımına başlandı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, Bakanlığın talimatlarıyla bitkisel üretimi geliştirme projesi kapsamında, bugün çiftlere 75’i hibe arpa tohumu dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Engin, “Bununla Ağrı'da yeni alanlar oluşturmak niyetindeyiz. Özellikle hayvancılığın çok yoğun olduğu ilimizde, hayvansal üretimin girdisi amacıyla kullanılacak arpa miktarını arttıracağız. Toplamda 18 bin dekar alan için 360 ton arpa tohumu dağıtacağız.

Bugün itibariyle başladık. İki gün içerisinde bütün çiftçilerimize ulaştıracağız.” dedi.

Yolluyazı (Dambat) köyünde çiftçilik yapan Tuncay Çelik ise, yapılan desteklemenin kendileri için faydalı olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 11.04.2020 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.