30 Ekim 2020 Cuma 00:26
Ağrılı Çocuklardan Fransa'ya Karşı Sergi

Ağrılı Çocuklardan Fransa'ya Karşı Sergi

Mevlid-i Nebi münasebeti ve Fransa'nın Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e yönelik hakaretlerine karşı gönüllerindeki Peygamber sevgisini yansıtmak, tepkilerini dile getirmek için Doğubayazıtlı çocuklar çizimler yaptılar.

Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı Aile Destek Merkezleri ve İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle İshak Paşa Sarayı'nda ortaklaşa sergi düzenlediler.

Etkinlikte, 4-6 yaş grubu çocukların Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e yönelik besledikleri sevgiyi ortaya koymak için yaptıkları çizimler sergilendi.

Serginin; Mevlid-i Nebi Haftası ve Fransa'nın Peygamber Efendimiz'e yönelik yaptıkları hakaretlere karşı minik yüreklerin sevgilerini ortaya koymaları açısından önemli olduğunu kaydeden Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Destek Merkezleri Proje Sorumlusu Mehmet Emin Unüs, bu çalışmanın küçük bedenler için büyük çalışma olduğunu kaydetti.

"Minik öğrencilerin yüreklerindeki Peygamber sevgisini bu eserlere yansıtmış olmaları büyük bir cevaptır"

Mehmet Emin Unüs, "3 Aile Destek Merkezinde harmanladığımız 4-6 yaş arası öğrencilerimiz, Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile Peygamber Efendimizi tanımak, tanıtmak, yaşamak ve anlamak adına böylesi güzel bir çalışma gerçekleştirdiler.

Küçük bedenler için çok büyük çalışmalar gerçekleştirdiler. Bu yavrularımızın hem bu anlamlı günde bu sergiyi gerçekleştirmeleri ve hem de Fransa'nın Peygamber Efendimiz'e yönelik hakaretlerine karşı yüreklerini bu eserlere yansıtmış olmaları bence büyük bir cevaptır." dedi.

Fransa'nın İslam'a ve değerlerine yönelik yaptığı hakaretlere de değinen Unüs, "Fransa'nın İslam gibi büyük bir dine neden dil uzattığını anlamış değiliz.

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinde 'Biz Hristiyanları da kabul ederiz, Musevileri de' demişti.

Gerçekten İslam en güzel dindir, bu doğrultuda Hristiyan’a, Musevi'ye saygı duyarız.

Hatta inancı olmayan insana saygı duyarız insan olmasından dolayı." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimiz‘e yönelik yapılan bu hakaretler içimizdeki sevgiyi ortadan kaldırmaz"

Doğubayazıt 2. Aile Destek Merkezi Koordinatörü Nuran Kayserili ise çocukların Hazreti Peygamber'e yönelik besledikleri sevgilerini bu çizimlerle ortaya koyduklarını söyledi.

Kayserili, "Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Doğubayazıt İlçe Müftülüğü ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde 3 Aile Destek Merkezinin ortak hazırlamış olduğu sergidir bu. Sergide özellikle 4-6 yaş Kur'an-ı Kerim ve değerleri eğitimi gören çocuklarımızın yaptıkları çizimleri burada sergiledik.

Peygamber Efendimizi derslerde anlatıp tanıttıktan sonra çocuklar da el emekleriyle böylesi çizimler gerçekleştirdiler. Çocuklar bu şekilde Peygambere olan sevgilerini yansıtmış oldular.

Ayrıca Fransa'nın yapmış olduğu alçak düşünceler bizi zedelemez çünkü Peygamber Efendimiz‘e yönelik yapılan bu hakaretler içimizdeki sevgiyi ortadan kaldırmaz.

Çocuklar içlerindeki Peygamber sevgisini bu şekilde yansıtarak Fransa gibi ülkelere de cevap vermiş oldular." ifadelerini kullandı.

Sergiyi çocukları ile gezmeye gelen Meryem Kandemir ise yapılan çalışmaların çok başarılı olduğunu ve bu denli anlamlı çalışmanın İshak Paşa Sarayı'nda Hazreti Peygamber'e yönelik gerçekleştirilen hakaretlere karşı çocukların sevgilerini yansıtmış olmalarının ise ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti.

Kandemir, "Bu tarz çalışmaları küçük çocukların yapıyor olması çok güzel olmuş, başarılı buldum. Herkesin gelip gezdiği, görmek istediği İshak Paşa

Sarayı'nda gerçekleşmiş olması da ayrıca güzel, tebrik ederim. Kesinlikle bugün çok anlamlı, Fransa'nın yaptığı hakaretlere yüksek sesle tepki verilmesi gerekiyor. Çocuklarda Fransa'ya karşı peygamber sevgisini bu şekil işlemişler. Fransa'yı kınıyorum, alınan boykot kararını yerinde buluyorum, herkesin de tepki göstermesini bekliyorum." şeklinde konuştu.

Sergiyi Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Müftüsü Adem Özdemir, vatandaşlar gezdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.