07 Ağustos 2018 Salı 12:33
Ağrılı Dağcılar Süphan Dağı'nın Zirvesinde

Ağrılı Dağcılar Patnos ilçesinin, Dumanlı mezrasın dan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na zirve tırmanışı yaptı. 

Ağrı’dan gelen 9 dağcı,ve Patnos İlçesinde tırmanışa katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak, Gazeteci Faruk Yavuz  ile Ağrı dağcılık il temsilcisi Servet Arslan rehberliğinde 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na 11 dağcı 5 saat’te zirve tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanışı başarıyla tamamlayan dağcılar, aynı güzergah üzerinden inişi ise 2.5 saat’te gerçekleştirdi.

Aynı rota üzerinden 2013 yılında gerçekleştirilen tırmanışın benzerini gerçekleştiren dağcılar Türkiye’nin en büyük üçüncü dağına tırmanış gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söylediler.

Ağrı Dağcılık İl Temsilcisi Servet Arslan kendisinin Süphandağı’nın 4 bir tarafından daha önce Yıldız köyü, Kışkılı Köyü ve Güvercinlik Köyü rotalarından zirve yaptığını ancak yeni Güney batı rotasını kullanarak Dumanlı köyünden Patnos İl Özel idaresinin yaptığı yolun ardından yeni tırmanış rotası açmış olduk. Bu rotanın kullanımının zaman yönünden avantajlı olarak kullanılması ve tırmanış rotasının florasının zenginliği ile Dağcıların Patnos ilçesinden sonra 40 km'lik yolla 3 bin 100 kampına çıkabileceklerini açıklayan Arslan, “Burada 4-5 saat içersinde yapılacak tırmanışla Süphandağı zirvesi yapıldığını söyledi.

Dağın Diğer rotalardan yapılan tırmanışlar 6-7 saat sürmekte olup, Burada zirveye ulaşan Dağcılar zirvede bulunan 3 adet krater gölünde çevresinde daha fazla zaman geçirme imkanı bulacaklardır dedi. Arslan, Ağrı Dağcılık İl temsilciliği olarak 1 ci kamp alanı 3 bin rakımına kadar araç desteğinde Bulunan İlçe Özel idaresi Müdürü Gündoğdu Kısa'ya teşekkür etti. Bu tırmanışın çok verimli olmasından dolayı, 26 Ağustos 2018 tarihinde de Türkiye Geneli dağcılardan gelen talepler üzere tekrar kaplı veya günü birlik zirve tırmanışı yapılacaktır bütün dağcı arkadaşlara duyurulur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.