04 Haziran 2021 Cuma 22:36
Ağrılı Miniklerden Güzel Ahlak Projesi ile eTwinningde

MİNİKLERDEN GÜZEL AHLAK PROJESİ

Ağrı Yukarı Ağadeve İlkokulu öğretmenlerinden Enes Çankaya ve öğrencileri “Peygamberim (SAV)'in Güzel Ahlakı” eTwinning projesine katıldılar. 7 farklı şehirden 10 öğretmen ve 90 öğrenci tarafından yürütülen “Peygamberim (SAV)in Güzel Ahlakı” eTwinning Projesi kapsamında öğrenciler “Güzel Ahlak” örnekleri sergiliyor ve yaşamlarında bunları uyguluyorlar.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından ve hadislerinden yola çıkarak öğrencilere yaratıcı, bilimsel düşünmeyi, araştırma yapmayı ve ahlaki değerleri kazandırmayı amaçlayan projede; öğrencilerin günlük hayatlarında ailelerine, akrabalarına, arkadaşlarına, çevresindeki canlı ve cansız tüm varlıklara, doğaya karşı nasıl davranmaları gerektiği hakkında Peygamberimizin hayatından örnekler sunulmuştur.

Öğrencilerin ilgi, yetenek, becerileri ve 21. Yüzyıl gereksinimleri göz önüne alınarak disiplinler arası bir yaklaşımla ilerleyen projede 5 aylık bir çalışma planlanmış olup her ay belirlenen hadis-i şerifler doğrultusunda amaçlanan ahlaki değerlere yönelik çalışmalar yapılmıştır. Her ay belirlenen Web2 aracı kullanılarak da öğrencilerin teknoloji konusunda gelişimi sağlanmıştır.

Temizlik, kişisel bakım, yemek adabı, hasta ziyareti, anneye ve babaya iyilik, yaşlıya hürmet, selamlaşma, oruç, bayramlaşma ve deneyle soru sorma gibi değerler öğrencilerin birbirinden güzel etkinlikleri ile ele alınmıştır.

Proje ortaklarından Enes Çankaya şunları belirtti ‘’Çocuklar 4 ay süren bu proje sayesinde hayatları boyunca kendilerine en güzel örnek olacak Peygamberimiz (Sav)’ın sözlerini öğrendiller.Yapılan etkinlikler ile çevresindeki insanlara örnek oldular. Ayrıca farklı şehirlerden bir çok öğrenci ile ortak bir amaç için çalışmak çocukların sorumluluk, iletişim, sosyalleşme, paylaşma gibi bir çok kazanımı kazanmalarını sağladı.

Öğretmen arkadaşlarım, velilerimiz ve öğrencilerimizle çok güzel ürünler ortaya çıkardığımızı düşünüyorum sanal sergimize sizlerde davetlisiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.