01 Mayıs 2021 Cumartesi 18:01
Ağrılı Vatandaş Hatalı 200 TL'yi Satıyor

Yanlış baskı yapılan 200 TL'lik banknotu satıyor

Bankadan çektiği paranın içinde bulunan 200 TL'lik banknotun üzerinde bulunan Mustafa Kemal'in resminin üzerinde fazladan  '0' ve 'L' harfinin olduğunu gören Adnan Oktan banknotun sahte olduğu endişesi ile parayı çekmiş olduğu bankaya götürür. Banka yetkilileri yapmış oldukları inecelemenin ardından paranın sahte değil Merkez Bankası tarafından hatalı baskı yapıldığı bilgisini verirler. Bankadan bu bilgiyi alan Adnan Oktan bunu fırsata dönüştürmek istedi.

Son dönemlerde yanlış baskılı banknotların satışa sunulduğunu hatırlatan Oktan, "Bankadan para çektim ve saydığım sırada bir tanesinin üzerinde ufak değişiklikler olduğunu fark ettim. 200 TL'lik banknotun üzerinde bulunan Mustafa Kemal'in yanağının üzerinde '0' ve 'L' harfi yanlış basılmış. Fark ettiğimde parayı çektiğim bankaya gittim ve görevli memurlara gösterdim, Merkez Bankası tarafından parada yanlış baskının olduğunu ama sahte olmadığını söylediler." dedi.

Teyit için birkaç bankaya daha gittiğini söyleyen Oktan, "Paranın sahte olup olmadığını teyit etmek için başka bankalara da gittim oradaki görevlilerde aynısı söylediler. Bana parayı değerlendirebileceğimi söylediler, haber kanallarında yanlış baskı yapılan 5 TL'yi 45 bin TL'ye, yine yanlış baskı yapılan 50 TL'nin ise 80 bin TL'ye satıldığına denk geldim. Bende bu parayı değerlendirmek istedim. Bende yanlış baskının yapıldığı bu 200 TL'lik banknotu 200 bin TL'ye satıyorum. İlgilenen koleksiyoncu veya bu parayı almak isteyen kişiler irtibata geçebilir." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 01.05.2021 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.