07 Mart 2020 Cumartesi 12:56
Ağrılılar Binler Mehmetçik İçin Tek Yürek Oldu

Ağrı'da binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Mehmetçiğe destek verdi

Ağrı'da vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlib'deki operasyona ve askerlere destek olmak için yürüyüş düzenledi.

Ağrı'daki Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesi rejim güçlerinin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği hava saldırısında şehit düşen askerler için mevlit-i Şerif okutuldu.

Namaz sonrası ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen Ağrılı vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Allahuekber" sloganları atarak Abide Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi..

Burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan grup, askerler için dua etti.

Yürüyüşe katılan Belediye Başkanı Savcı Sayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İdlib şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Ağrı halkı askerlere destek verdiklerini ifade eden Sayan, şöyle dedi: "İdlib'i savunmak sadece Suriye sınırını savunmak değildir. İdlib'i savunmak Ağrı'yı, Kars'ı, Diyarbakır'ı, Çanakkale'yi, Edirne'yi, ay yıldızlı bayrağı, ezanı ve vatan topraklarını savunmaktır. Birileri farkında olmayabilir. Birileri Esed ile iş birliği yapabilir ama bu ülke dün olduğu gibi, bugün de dimdik ayaktadır. Milli ve yerli liderleri vardır. Birileri ihanet, hainlik içinde olabilir.

Tarihimize baktığımızda Osmanlı'dan bugüne kadar elbetteki içimizde hainler olmuştur ama unutmayın ki hainlerin çok daha fazlası milli ve yerli liderlerimiz vardır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.