08 Nisan 2020 Çarşamba 11:21
Ağrılılar camiye çevirdikleri evlerinde Beraat Gecesini ihya ettiler

Ağrılılar, camiye çevirdikleri evlerinde Beraat Kandilini ihya ettiler

Covid-19 salgının yayılmasını önlemek için Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın talimatıyla Cuma namazlarında ve kandillerde camilerin kapalı olması kararı kapsamında camilere gidemeyen Ağrılılar, evlerini camiye çevirdiler.

Ailece namaz kıldılar, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ettiler. 7’den 70’e her yaştan ev halkının topluca ibadet etmesi, evlerde manevi bir huzur oluşturdu.

Bu mübarek gecede camiye gitmemenin burukluğunu yaşadıklarını belirten Rıfat Yılmaz adlı vatandaş, kandili evde ailesiyle birlikte en güzel şekilde ihya etmenin gayreti içinde olduğunu söyledi.

"Camiye gitmememizin burukluğunu yaşıyoruz"

Alınan tedbirlere uymanın önemli olduğunu belirten Yılmaz, “Bu Coronavirus tüm dünyayı işgal etti. Bu salgından dolayı ‘Evde Kal’, ‘Evde Hayat Var’ sloganları çerçevesinde bizlerde evlerimizden çıkmıyoruz. Camiye gitmemenin burukluğunu yaşıyoruz. Bilhassa Berat gecesi ki çok kıymetli bir gece ve bu geceyi evlerimizde geçirmek zorunda kalıyoruz. Zaten Cenab-ı Hak, insanları affetmek için üç ayların önemini belirtiyor. Üç ayların içinde de çok mübarek geceler vardır. Tabiri caizse Cenab- Hak, kullarını affetmek için bahaneler yaratmıştır.

Evet, camilere gidemeyişimizin burukluğu ve acısını yaşıyoruz ama böyle bir durumda tedbir almamız gerekiyor ve camilerden şu an uzaklardayız. Bu Beraat Kandilini evimizde idrak ediyoruz. Bu gecenin mahiyetine göre yaşamaya çalışacağız. Cenab-ı Hak, kendi dergahında bizi mahrum etmesin.” dedi.

65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı nedeniyle vaktini evde ibadetle geçirdiğini dile getiren İsmet Yılmaz ise, şunları söyledi:

“Evde kalıp, dışarı çıkmıyorum. Evde kaldığım günlerde teheccüd namazını kıldıktan sonra Kur'an-ı Kerimi açıp okuyorum. Daha sonra ev halkıyla birlikte sabah namazına kalkıyoruz. Namazımızı kıldıktan sonra dua edip, zikirlerimizi yapıyoruz. Bu mübarek gecede de evimizde ibadetimizi yerine getiriyoruz.

Tedbirlerden dolayı camiler kapanmış, bizde bu mübarek gecede eve kapanmışız. İnsanlarımız da her daim uyarılara kulak vermeliler, ihtiyaç olmadıkça evden çıkmamalılar. Evde kaldıkları sürece vakitlerini ibadetle geçirmeliler” 

Son Güncelleme: 08.04.2020 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.