06 Şubat 2020 Perşembe 18:00
Ağrılılardan ihanet planına tepki Diyarbakır mitingine destek

Geçtiğimiz günlerde Washington'da yanında siyonist terör rejimi Başbakanı Netanyahu ile birlikte "Yüzyılın Anlaşması" ihanet planını açıklayan Trump'a bir tepki de Ağrı halkından geldi.

İhanet planın, Müslümanlar nezdinde bir karşılığının olmadığını dile getiren Ağrılılar, Müslümanların birlikte hareket etmesi durumunda, hiç kimsenin Müslüman ülkeler ve halkları karşısında duramayacağını kaydettiler.

Pazar günü Diyarbakır'da STK'ların bir araya gelerek düzenleyecekleri "Kudüs Bizimdir" mitingine de destek olacaklarını belirten vatandaşlar, bu tür etkinliklerin Müslümanların bilinçlenmesine ve uyanmasına vesile olduğunu ifade ettiler.

"Kudüs İslam'ındır ve bu karar Müslümanlar tarafından kesinlikle kabul edilmeyecektir"

ABD'nin emellerine ulaşamayacağını ve Müslümanların gereken cevabı vereceğini kaydeden Erol Dursun, "Biz Müminler ve Müslümanlar olarak bu plana karşıyız. Bu girişimler gerçekten bizleri üzüyor. Kudüs İslam'ındır ve bu karar Müslümanlar tarafından kesinlikle kabul edilmeyecektir. Trump sürekli Müslümanlarla uğraşıyor, zarar veriyor, ama başaramayacak inşallah. Yapılacak olan mitingleri destekliyoruz, bizler de katılıp sesimizi duyurmak istiyoruz. Elimizden bir şey gelmiyorsa bile Müslümanlar olarak en azından sesimizi duyuralım. Kudüs bizimdir, zalimler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

"Birlikte hareket edip laf söylemenin ötesine geçmeliyiz"

Sema Yeni adlı üniversite öğrencisi ise, "Bu durum çok kötü. Müslüman olarak bu plana karşı susmamamız lazım. Hele Trump'ın bu kadar ileri gitmesi çok vahim. Bütün Müslümanların, BM'nin ve bütün yapıların bu duruma el atmaları lazım. Aksi takdirde Trump haddini fazlası ile aşmış olacak. Birlikte hareket edip laf söylemenin ötesine geçmeliyiz. Bir yerlerden başlamalıyız, umarım bir şeyler yapabiliriz. Düzenlenecek miting için de destek verilmeli, desteklerin çoğalması lazım. Birlikte hareket edip Trump'a tepki gösterilmeli. Kudüs bizimdir." diye konuştu.

"Bu tür mitinglerle uykuya dalmışlar da uykudan uyanır inşallah"

Kudüs'ün tüm Müslümanların başkenti olduğunun altını çizen Ramazan Sayım, "Orası Müslümanların başkentidir. O bölgeler her Müslümanın kalbinde yer edinmiştir. Trump ve desteklediği israil zaten insanlığın baş belasıdırlar. Trump, Ortadoğu ve Müslümanların başına beladır. Müslümanlar uyanık olsa, Kur'an'ın emrini dinlese, Hz. Resulullah'ı dinleselerdi bu hale düşmezlerdi. Bugün Ortadoğu coğrafyasına baktığımız zaman, Arap ülkelerinin birçoğu davaya sahip çıkmıyor. Müslümanların bu konuda, siyonizmin aldığı kararları protesto ederek artık uyanmaları lazım. Bu tür mitinglerle uykuya dalmışlar da uykudan uyanır inşallah." şeklinde konuştu.

Sinan Uzunay adlı vatandaş ise, Müslümanların Filistin'de işgalci terör rejiminin zulmü altında olduğunu, bu zulme rıza gösterilmemesini ve Türkiye'nin de bu konuda gerekli girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Hayrettin Ateş adlı vatandaş ise, Trump'ın kararının tanınmaması gerektiğini, Kudüs'ün ise Müslümanlardan başka kimsenin olmadığını kaydetti.

"Kudüs Bizimdir"

Harun Çeri ise şunları söyledi:

"Birliktelik içindeyiz ülke olarak, memleket olarak. Müslümanlar birlik oldukları sürece zaferin elde edilmesi için hiçbir şey engel olmaz. Herkes birlikte olacak ki bir şeyler değişsin. Kendimiz bu kararlardan rahatsız oluyoruz. Ağrı milleti olarak karşıyız. Pazar günü düzenlenecek mitinge katılmak istiyoruz. Çünkü hepimiz Müslümanız, elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kudüs bizimdir."
 

Son Güncelleme: 06.02.2020 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.