15 Nisan 2015 Çarşamba 21:25
Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti.

Vali Musa Işın, yaptığı konuşmada, Ağrı'nın kurtuluşunun 97. yılını geride bıraktıklarını belirterek, Rusların ve Ermenilerin bölgede bir işgal hareketine giriştikleri yıllarda büyük zulümlerin yaşandığını söyledi.

Zulüm karşısında bölge halkının büyük bir kısmının muhacir olduğunu anlatan Işın, şöyle konuştu:

"Ermeni ve Rusların işgaliyle ilgili büyüklerimizden çok hikaye dinledim. Büyüklerimiz, yolda çok insanın öldüğünü söylediler. Gidenlerin orada çok acı ve ıstırap çektiklerini yine büyüklerimizden duyduk. Bir kısım insanların orada vefat ettiklerini biliyoruz. 6 yıl sonra geri döndüklerinde köyde taş üstünde taş kalmadığını görüyorlar ve tekrardan köyü inşa ediyorlar. Adıyaman'a gittim, orada Erzurum veAğrılıların olduklarını söylediler. Onlar da oraya muhacir olarak gitmiş, oraya yerleşmiş ve bir daha geri dönmemişler. Dolayısıyla o dönemlerde çok büyük ıstıraplar yaşanmıştır."

Işın, o yıllarda Ermenilerin daha çok katliam yaptığını dile getirerek, "Bu bölge gerçekten acı ve ıstıraplarla zamanınıömrünü geçirmiş bir coğrafyadır" dedi.

Bazı yerlerde devlet ile millet arasına duvar örüldüğünü ve çeşitli problemlerin ortaya çıktığını aktaran Işın, şunları kaydetti:

"Biz de toplu olarak o problemleri yaşadık. Ama çok şükür son 12 yıldır devlet ile halk arasındaki duvar ortadan kaldırıldı. Çok mesafe katedildi. Artık devlet halk için var. Bütün kurum ve kuruluşlar, devlet ve mekanizmalar halkın huzuru ve selameti için, mal ve can güvenliğini sağlamak için vardır. Devlet ile millet arasındaki bağ ne kadar sağlam olursa o kadar sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir yönetim ortaya çıkar. Artık halkın hizmetinde olan bir devletten bahsediyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etsin. Huzur ve sağlık içerisinde yaşamayı nasip etsin." 

Işın'ın konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

agrinin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yili.jpgagrinin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yili-001.jpgagrinin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yili-002.jpgagrinin-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yili-003.jpg

Son Güncelleme: 15.04.2015 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.