03 Aralık 2018 Pazartesi 12:25
Ağrı’nın Güzelliklerini Dünyaya Tanıtmak İsteyen Genç Fotoğrafçı

Tarihi dokusu ile ülkemizin en etkileyici yerlerinden olan Ağrı’nın dünyaya tanıtılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Amerika’da Üniversite eğitimini sürdüren Türk fotoğraf sanatçısı İbrahim Boran, yılbaşı tatilinde New York’tan Ağrı’ya gelip, Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Balıklı Göl ve Gürbulak’da fotoğraflar çekeceğini açıkladı. Yapacağı çekimlerden önce Ağrı Valisini ziyaret edecek olan genç fotoğrafçının bu anlamda bölgenin tanıtımına büyük katkı yapacağı ifade edilmektedir.

Ülkemizin en çekici ve tarihi doğusu en eski yapılarının bulunduğu Ağrı’nın en önemli eksiliği olarak tanıtım görülmektedir. Gerçekten bölgede sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler ile çok büyük bir potansiyele sahip olan Ağrı başta terör ve tanıtım eksikliği olmak üzere gereken ilginin çok uzağında kalmış durumdadır.

Özellikle bölge içerisinde turizmden aldığı pay anlamında oldukça gerilerde kalan ağrı normalde gelemsi gereken yerli ve yabancı turist sayısından çok daha az rakamları görmektedir. Bu sebeple geleceğin en parlak ve başarılı fotoğrafçılarından biri olacağı ön görülen İbrahim Boran’ın Ağrı’ya ziyareti ve yapacağı fotoğraf çekimleri bölgenin tanıtımı açısından son derece önemli olacağı ön görülmektedir.

Ağrı Tanıtım Faaliyetleri Artacak

Ağrı ilinin potansiyeli ile ağırladığı yerli ve yabancı turist sayısı karşılaştırıldığında ortaya çok adaletsiz bir durum çıkmaktadır. Ülkemizde Ağrı ilinin potansiyelinin yarısı bile olmayan iller Ağrı’nın kat ve kat fazlası turisti ağırlamaktadır. Bu doğrultuda açıklama yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban; ‘’Ağrı’mız ne yazık ki turizm anlamında oldukça geri kalmış durumdadır. Özellikle şehrin çok büyük doğal ve tarihi güzellikleri olmasına rağmen bu güzellikler yeterince tanıtılamadığı ve çeşitli sebeplerle turistik anlamında yeterli şekilde değerlendirilememiştir.’’ Şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Ağrı Valisi Süleyman Elban’ın açıklamalarına şu şekilde devam etmiştir; ‘’ Ağrı’nın her alanda gösterdiği gelişim ve değişim turizm alanında da olacaktır. 2019 yılı itibari ile Ağrı’nın tanıtımına çok daha büyük bir önem verilecek ve bu tanıtım profesyonel ekiplerce yapılacaktır. Ben inanıyorum ki kısa sürede ağrı sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek bölgede turizm anlamında yeni çekim cazibesi olacaktır.’’ İfadeleri ile konuşmasını sonlandırmıştır.

Son Güncelleme: 03.12.2018 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.