17 Nisan 2014 Perşembe 00:37
Ağrı'nın Hıdır Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu

Hıdır Köyü’ndeki Kutlu Doğum Haftası Etkinliği, davetlilere gül dağıtılmasıyla başladı. Sonra İl Müftülüğü Musiki Korosunca Türkçe ve Kürtçe İlahi ve ezgiler dinletildi.

 

Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan İl Müftüsü İbrahim Gemici konuşmasında Diyanet İşler Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Programları çeşitli etkinlikler ile kutlandığını ifade etti.

 

Müftü Gemici, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası ana temasını “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlemiştir. Zira bugün ihlas ve samimiyetin ne olduğunu unuttuğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Hz. Peygamberi anlamamız lazım. Eğer biz Müslümanlar, Yüce Dinimiz İslam’ı ve  Hz. Peygamberi (sav) doğru anlamış ve onun hakkında gerçekten samimi olmuş olsaydık bugün Dünyada bu sıkıntılar olmazdı. Kadınlar şiddet görmez, öldürülmez, çocuklar istismar edilmez ve yuvalar dağılmazdı. Dünya kan gölüne dönmezdi. Herkes birbirinin hakkına saygı gösterirdi. Bu yüzden biz, dinde samimi olmalı, ihlas ve samimiyetimizi bozacak her türlü riyadan, nifaktan, birbirimizi aldatmadan uzak olmak zorundayız. Bunun temini için de dinin, Allah’a, Rasulüne, Kitabına, Ulül-emre ve bütün Müslümanlara karşı gönülden samimi olmak olduğunun bilinciyle ihlasımızı hep diri tutmamız gerekir.” dedi.

Panelistlerden İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, sahabenin Hz. Peygamber’e olan samimiyeti, içten bağlılığına dair sahabenin hayatından çarpıcı misaller vererek duygu dolu anların yaşanmasına, Peygamberimizin ve sahabe-i güzinin en içten duygularla anılmasına vesile oldu. Sözlerine birlik ve beraberliğimizi hep muhafaza ve müdafaa etmemizin elzem olduğuna vurgu yaparak devam etti. Dinin samimiyetten ibaret olduğuna dair mesajlar verdi.

 

Panelden sonra “Sakalı Şerif” ziyareti yaptırıldı. İl Müftülüğü tarafından programı tertip eden köylerin muhtarlarına, imam-hatip ve Kur’an kursu öğreticilerine, okul müdürüne  teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinliği tertip eden komite tarafından programa katılan müftülük personeline, köy muhtarına plaket takdim edildi. Program, davetlilere köy komitesinin verdiği yemekle ikramıyla son buldu.

















Son Güncelleme: 17.04.2014 00:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.