14 Şubat 2014 Cuma 11:37
AĞRI'NIN TEK BAYAN MUHABİRİ GEREKÇESİZ İŞTEN ATILDI

Ağrı Anadolu Ajansı Muhabiri ve büro temsilcisi Fatma Güven’in Anadolu Ajansı’ndaki görevinden atılmasına ildeki meslektaşları tepki gösterdi.

 

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’ne Ağrılı Kemal Öztürk’ün atanmasının ardından Anadolu Ajansı için Ağrı ayrı bir önem kazandı. AA İl Temsilcisi Fatma Güven’in, Kemal Öztürk’ün talimatı ile görevden alındığı iddia edildi. 

 

Bir yılı aşkın bir süre Anadolu Ajansı Ağrı bürosunda sözleşmeli muhabir ve il temsilcisi olarak görev yaptığını belirten Fatma Güven, bu görevi severek yaptığını ifade etti. Görev süresi içerisinde AA yetkilileri ile en ufak bir anlaşmazlığı olmadığına dikkat çeken Güven “Bu süre zarfında gerek iş performansım gerekse kurumlarla olan ilişkilerimde hiçbir problemim olmadı. Ancak 12.12.2013 tarihinde ben görevim başındayken hatta habere gitmek için hazırlandığım sırada AA Erzurum Bölge Müdürü Emine Konuk beni telefonla arayarak önemli bir konuyu görüşmek için misafirlerimin geleceğini bu yüzden de habere gitmememi büroda kalmamı istedi. Emine hanım, misafirlerin gelmesine yakın beni tekrar arayarak, iş performansımdan gayet memnun olduklarını, işimle ilgili hiçbir sorun olmadığını ancak genel müdürün talimatı doğrultusunda işime son verildiğini söyledi. Daha sonra baş muhabirimiz Yücel Velioğlu büroya gelerek benden muhabir kimliğimi, büronun anahtarını ve bana zimmetli olan demirbaşları teslim aldı. Ajansın yetkililerinden neden işten çıkarıldığıma dair ısrarla gerekçe istememe rağmen bana sadece genel müdürün talimatını yerine getirdiklerini söylediler. Bana işten çıkarılacağıma dair önceden herhangi bir bilgi verilmediği gibi işime son verildikten sonra da bana hiçbir gerekçe sunulmadı. Konu ile ilgili gerekli kanuni prosedürü başlatarak hakkımı kanuni yollardan arayacağım” dedi.

 

Fatma Güven’in görevine son verilmesinin ardından toplanan Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Güven’e sahip çıkarak bir deklarasyon yayınladı. Fatma Güven’e hiçbir gerekçe sunulmadan görevine son verilmesinin etik olmadığının belirtildiği açıklamada  “Bir basın emekçisinin gerekçesiz bir şekilde görevine son verilmesi kabul edilemez bir tavırdır. A.A bu hatadan dönmelidir. Bizlerin hemşerisi olan Kemal Öztürk’ten beklentimiz bunlar değildir. Bizler hemşerimizden daha güzel haberlerle ilimize katkı sunmasını beklerken, bir meslektaşımızın habersiz şekilde görevinden alınması kendisine olan güvenimizi zedelemiştir.

 

Sayın Öztürk’e Ağrı’da görev yapan gazeteciler olarak sesleniyoruz. Bu ilde görev yapan ve de Ağrılı olan meslektaşımıza yapılan haksızlığın giderilmesini istiyoruz” denildi.

Son Güncelleme: 16.02.2014 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.