18 Aralık 2020 Cuma 17:56
Ağrı’nın Yeni Markası Dünya Devlerine Kafa Tutuyor

Ağrı’nın Yeni Markası Dünya Devlerine Kafa Tutuyor

Ağrı’nın Yeni Markası Üretime Başladı.

Ağrılı müteşebbisler marka olma yolunda adaımlar atmaya başladı.

Teknolojik gelişmelerle birlikte hızla globalleşen dünyaya Ağrılı müteşebbislerde uyum sağlamaya başladı.

Ağrı da son dönemlerde tarım ve hayvancılık alanında marka değeri oluşturma çabası içinde olan müteşebbisler geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak dünya devleri ile yarışacakları yeni bir alan üretme yolunda ilerliyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde kuruluşu yeni gerçekleşen MAT Saanen Keçi Çiftliği İsviçre Almanya ve Fransanın tekelinde bulunan Mozilla Peynir üretimi için kolları sıvadı.

750 baş hayvanlık tesisin kurulmasının ardından hayvan temininide gerçekleştiren şirket yöneticisi Tolga İsmailoğulları teşebbüslerini şu sözlerle aktardı;

Bugün Ağrı’nın marka değerini oluşturmak gayesi ile gerçekleştirdiğimiz yatırım aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olarak tarih sayfasında yer alacaktır.

İsviçre Almanya ve Fransa’nın tekelinde bulunan Mozirella Peynir üretimi ile AB ülkelerinin pazarına ortak olmayı ve bu yöntemle ülkemize bir katma değer sağlamakla birlikte ilimize de bir marka değeri oluşturmayı hedefledik.

İlk etapta Çanakkale’den getirdiğimizi 100 Keçi ile başladığımız bu yatırım için 750 baş hayvanlık tesisilerimizi ve depolarımızı oluşturduk.İsviçre menşeili keçilerimizin sayısını 2021 yılında pandeminin seyrininde azalması ile birlikte 750 başa çıkararak Ağrı’nın marka değerini oluşturacağımız inancıyla ilk etapta hasıl yem odası oluşturarak hayvanlarımızın yem ihtiyaçlarını topraksız ortamda üretmeye başladık.

Buna paralel yaklaşık 15 gün sonra kurduğumuz tesislerimizde Keçi gübresinden 750metre küp Bio Gaz üreterek tesislerimizin ısınmasını da yine kendi imkanlarımızla karşılayacağız.

Bugüne dek yaklaşık 1milyon 500 bin Türk Lirası yatırım yaptığımız işletmemizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Ağrı Valisi Osman Varol ve beraberinde Ağrı İl Tarım Müdürü Kenan Engin’inde ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunduğu tesise ilişkin Ağrı Valiliği Twitter hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadelere yer verildi.

‘’ 

 Vali Dr. Osman Varol, saanen keçi çiftliğine ziyarette bulundu.

Yemlerin topraksız bir biçimde yetiştirildiği hasıl yem odasında inceleme gerçekleştiren Vali Varol, yürütülen faaliyetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Tolga İsmailoğulları ve Seyit Nuri tarafından kurulan çiftlikte ahır, sağımhane ve keçi gübresinden enerji üretilen biyogaz ünitesinde incelemelerini sürdüren Vali Varol, yeni kurulan çiftliğin keçi sütü üretimi noktasında büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.
İncelemelerini tamamlayan Vali Varol; hayvanların büyüme hızı, hastalık direnci ve süt üretimini etkileyen stres faktörünü ortada kaldırmak amacıyla hayvanlara klasik müzik dinlettirilen, AB standartlarındaki çiftliğin sahiplerini, vizyoner girişimleri dolayısı ile kutladı.

Son Güncelleme: 18.12.2020 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
azmi tokis antalya 2020-12-21 13:14:18

tolga kardeşim ismailoğullarından olduğunuz için aramak istedim inşaat müteahhidiyim antalyada yazıyorum seninle akrabayız sen bilmezsin belki baban deden veya yaşlı akrabaların bilebilir ben hacı ibrahim dedemizin kız kardeşi telli hanımın torunuyum annem annem olur geçen yıl doğubeyazıta geldim sadece hacı osmanla tanışma fırsatım oldu sana ismail oğullarına yürekten selamlar tebrik ediyorum başarılarını dilerim Allah bahtını yolunu açık etsin kardeşim