01 Ocak 2018 Pazartesi 23:48
Ağrı’ya 2018 Yılının İlk Karı yağdı

Ağrı'ya lapa lapa kar yağdı

Ağrı'ya 2018 yılının ilk kar yağışı akşam üstü yağmaya başladı.

Ağrı’da bu yıl mevsim normallerinin dışında bir ilklim yaşandı. 2018 yılının ilk günü tarih 01.01.2018 gösterdi ve Ağrı’da yoğun bir kar yağışı başladı.

Merakla beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı

Ağrı’da geçen yıl yani 31 Aralık 2017 gününde bile mevsim normallerinin dışında sağnak bir yağmur yağışı varken, aniden beklenen kar yağışına dönüştü. Ağrı Merkez ve köylerinde kar daha ilk saatlerinde 20 santimetreyi buldu.

Yeni yıla karla giren vatandaşlarda karla kaplı araçların üzerine ‘2018 hoş geldin’ yazıları yazdı. Bazı vatandaşlar ise karın tadını kartopu oynayarak geçirdi. Kentte kar yağışı devam ediyor.

Vatandaşlar yeni yıla karla girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek kar yağışının geçen yıla göre 2 ay daha geç yağdığını söyledi. Ağrı’da son yılların en sıcak havalarının yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

Kar yapışı sürücülere zor anlar yaşattıyor

Ağrı’da yoğun kar yağışı 20 cm’i ulaştı bile. yetkililer meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı sürüclere dikkatli ve tedbirli olunması uyarında bulundu.

Doğu Anadolu'da 411 köy yolu kardan kapandı

Son Güncelleme: 02.01.2018 05:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.