30 Haziran 2014 Pazartesi 19:09
Ahmed-İ Hani Türbesi'ne Ramazanda Ziyaretçi Akını

Doğubayazıt ilçesindeki Ahmed-i Hani Türbesi, ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarihi İshak Paşa Sarayı'na 100 metre uzaklıkta bulunan, yörede 17. yüzyılda yaşayan şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf olan Ahmed-i Hani'ye ait türbeyi, ramazanda çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Doğubayazıt'ta 1707 yılında vefat eden, İshak Paşa Sarayı Camisi'nde din dersi vermiş, Kurmanci lehçesiyle "Mem-u Zin" eserini yazan Ahmed-i Hani'nin türbesine gelen çok sayıda vatandaş, burada dua ediyor.

Iğdır'dan türbeyi ziyaret etmek için gelen Servet Aras, Ahmed-i Hani'nin bölge halkı için önemli olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayında bu kutsal mekanda olmak bizler için bölge halkı için son derece önemli. Gerçekten buranın manevi havasını solumak bile ayrı bir güzellik" dedi.

Son Güncelleme: 30.06.2014 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.