05 Nisan 2017 Çarşamba 09:39
A.İ.Ç.Ü. Akademik Teşvik Ödül Töreni Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle “Akademik Teşvik Ödül Töreni” Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle “Akademik Teşvik Ödül Töreni” Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İbrahim Çeçen Vakfı tarafından yıl içerisinde akademik yayınları ile başarı gösteren akademisyenlere her yıl verdiği akademik teşvik ödüllerini bu yıl 135 akademisyen almaya hak kazandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, İbrahim Çeçen Vakfının her alanda her zaman Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinin yanında olduğunu ifade ederek; “Sayın İbrahim Çeçen Bey ve Vakıf Müdürü Sayın Meral DİNÇER, Ağrı ilimiz ve üniversitemiz hayrına olan her faaliyette ve projede bizlere destek oluyorlar. Sayın İbrahim Çeçen Bey ile görüşmemizde kendileri Üniversitemiz için her türlü desteği ve imkânı sağlayacaklarını söylediler. Geçmiş yıllarda yaptıkları için ve gelecekte de yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bilimin sevgi ile bütünleştiği bir üniversite hayal ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. KARABULUT, üniversitelerin amacının bilimsel araştırma yapmak ve yapılan bilimsel araştırmalarla toplumsal gelişmelere katkı sağlamak olduğunu söyledi. Ülkemizin yükselişi için nitelikli insan gücü yetiştirme noktasında üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Prof. Dr. KARABULUT, bunun ancak bilim üreten, düşünmeyi ve bilim öğrenmeyi özendiren ve bunları eğitim-öğretim etkinlikleri ile bütünleştiren üniversitelerle mümkün olacağını söyledi.

Her asırda iki kez bilim ve teknolojide insanoğlunun refahını artıran gelişmeler olduğunu kaydeden Prof. Dr. KARABULUT; “1853-1913’te tekstil, 1853-1913’te demiryolu, 1913-1969’da otomotiv alanlarında önemli gelişmeler yaşandığını, 1969-2025 bilgisayarın insanlık için önemli bir yer tutacağını ve 2025-2081 yıllarının nanoteknoloji çağı olacağını ve Üniversitelerin bilimsel açıdan içinde bulunduğumuz çağın ötesine geçmek zorunda olduğunu söyledi.

İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral DİNÇER, Vakıf olarak akademisyenler için dört yıldır akademik teşvikler verildiğini söyleyerek; “önemli olan siz değerli hocalarımızla Üniversitemizin çıtasının bilimsel araştırmalarla daha yükseltilmesi. İbrahim Çeçen Vakfı olarak bu akademik teşviklerin ve ödüllerin Üniversitemizi daha iyi noktalara getireceğini ümit ediyoruz” dedi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ilerleyen dönemlerde daha farklı başarılarla, ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara İbrahim Çeçen Vakfı olarak desteklerimiz artarak devam edecek.”

“Akademik Teşvik Ödül Töreni” akademisyenlerin ödüllerini almalarının ardında Rektör Prof. Dr. AbdulhalikKARABULUT’un İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral DİNÇER’e teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.

a.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-001.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-002.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-003.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-004.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-005.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-006.jpga.i.c.u.-akademik-tesvik-odul-toreni-duzenlendi-007.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.