12 Nisan 2018 Perşembe 14:25
A.İ.Ç.Ü.'de 2. Misafir Öğrenciler Buluşması Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “2. Misafir Öğrenci Buluşması” Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda yapıldı. Programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, idari ve akademik personeliyle farklı ülkelerden üniversitemizde okuyan çok sayıda misafir öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Bizleri bir araya getiren ortak amaçlarla, ortak duygularla ülkelerinizden çok uzaklarda, Ağrı’da bu üniversitenin çatısı altında birlikte yaşıyoruz. Her birimizin kendisine, ailesine, ülkesine hatta dünyaya ve insanlığa karşı görev ve sorumlulukları var.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, yabancı uyruklu öğrencilerimizi misafir ve birer elçi olarak gördüklerini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkiye ve kendi ülkeleriniz arasında her biriniz birer köprü olacaksınız. Bu köprüler ne kadar güçlü olursa toplumlarımızın arasındaki bağlar da o kadar kuvvetli olur. Birlik olmanın yolu da buradan geçiyor. Bununla birlikte buradan alacağınız eğitimle kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Farklı renklerin, dillerin ve kültürlerin temsilcisi olan siz sevgili gençler, kendinizi tanıtmanın yanı sıra ülkemiz kültür ve değerlerini de tanıtarak kültürlerarası iletişimi sağlamak önemli bir ödevinizdir.”

Rektör Prof. Abdulhalik KARABULUT daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İslam medeniyeti bir hikmet ve irfan medeniyetidir. Bizler “İlim, müminin yitik malıdır, nerede bulursa alır” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizler misafir öğrencilerimiz ile birlikte tüm insanlığın huzuru, barışı ve kardeşliği için çaba sarf etmekteyiz. Biz, siz sevgili öğrencilerimize sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi de açıyoruz. Bu kutsal yolculukta ilmin ülkesi, vatanı, milleti yoktur. Çünkü ilim ve bilim evrenseldir, bütün insanlığa aittir. Bu farkındalıkla, sorumluluk duygusuyla, burada ne için bulunduğunuzun bilinciyle çalışacağınıza ve bir gün kendi ülkelerinize gittiğiniz zaman mensubu olduğunuz milletinize onurla hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum.”

Program Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesindeki misafir öğrencilerinin kendi ülkelerinin kültürlerine ait folklor gösterileri ve tanıtım videolarının ardından verilen kokteyl ile “2. Misafir Öğrenci Buluşması” programı sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.