04 Ocak 2019 Cuma 16:31
AiÇü'de Eczacılığa Farklı Sektörlerden Bakış” konulu panel

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde“Eczacılığa Farklı Sektörlerden Bakış” Konulu Panel Düzenlendi

Panele konuşmacı olarak 13. Bölge Eczacı Odası Ağrı İl Temsilcisi Ecz. Aydın Yeğen, Ağrı Devlet Hastanesi Eczacısı Ecz. Merve Türker, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğr. Gör. Dilan Özmen Özgünyer aldı. AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleşen programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ağrı Devlet Hastanesi Eczacısı Ecz. Merve Türker panelde yaptığı konuşmasında “Hastane Eczanesi nedir?”konusuyla alakalı bilgilendirmede bulundu ve hastane eczacısı olabilmek için ne yapılması gerektiğine değindi

13. Bölge Eczacı Odası Ağrı İl Temsilcisi Ecz. Aydın Yeğen panelde yaptığı konuşmasında,eczacılık mesleğinin şu an içerisinde bulunmuş olduğu durumdan, mesleğin kendi içerisindeki yapısal sorunlarından ve saha tecrübelerinden bahsetti. Ecz. Yeğen, “Maalesef eczacılığa yönelik yeni iş alanların açılmasıyla ilgilikarar alma, planlama yapmamercilerindemeslektaşımız olanbilirkişiler bulunmamaktadır” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti, “Eczacı bir yönden bir sanatçı gibidir. Siz eczacı adaylarından ricamız bu mesleği bir iş olarak değil bir aşk, bir tutku olarak yapmanızdır.”

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğr. Gör. Dilan Özmen Özgün konuşmasında eczacılık mesleği konusunda en çok sorulan sorular üzerinde durarak açıklamalar yaptı. Ülkemizde ve yurt dışındaki klinik eczacılığı karşılaştırarak bilgiler veren Öğr. Gör. Özgün, Eczacı ilaç uzmanıdır. İlaç danışmanlığı konusu günlük hayatın içerisinde her zaman her yerde karşınıza gelecek.Bundan dolayı kendinizi geliştirmeli vedonanımlı eczacılar olmalısınız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 04.01.2019 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.