27 Aralık 2017 Çarşamba 18:45
A.İ.Ç.Ü.'de "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" Konulu Söyleşi Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Türkiye Beyazay Derneğinin katkılarıyla AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Lokman AYVA “ Engelleri Birlikte Aşıyoruz ” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Selçuklu Konferans Salonundaki programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Dekanlar,İl Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, engelli vatandaşlarımız ile idari ve akademik personel katıldı.

Programın açılış konuşmasında “engelleri birlikte aşalım” cümlesine vurgu yapan Rektör Prof.Dr.Abdulhalik KARABULUT; “engelli arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek bizim temel amacımızdır. Biz engelleri aşma konusunu üniversite olarak başarmak istiyoruz ve engelsiz üniversite olma yolunda çok önemli mesafeler kat ettik. Görme fonksiyonu kaybetmiş ancak azmini kaybetmemiş ve Boğaziçi Üniversitesini bitirerek topluma faydalı olma yolunda çalışmalarına başarıyla devam eden Lokman AYVA Beyengelli kardeşlerimiz için takdire şayan, önemli bir örnektir” dedi. Prof. Dr. KARABULUT konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “bize düşen ailemizde, çevremizde, üniversitemizde, şehrimizde ve ülkemizde engelli kardeşlerimize bu eksikliği hissettirmeyecek ortamlar oluşturup onlara gönül kapımızı açmaktır.”

AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Lokman AYVA yaptığı konuşmadaülke genelindeki engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlara değinerek; “toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olabilmemiz için onlara acıyan gözlerle bakmak yerine, onlara destek olarak yaşadıkları sorunlara çözüm bulmalarında yardımcı olmalıyız ve engelli vatandaşlarımıza özgüven aşılamalıyız. Onları ancak bu şekilde hayata bağlı tutabilir ve topluma kazandırabiliriz” dedi. Kendi hayatından da örnekler veren Lokman AYVA, eğitiminin engelli insanların hayatında çok önemli olduğunu vurgulayarak, engelli olmanın başarıya engel olamayacağını sözlerine ekledi.

Program Rektör Prof. Dr. KARABULUT’un konuşmacı Lokman AYVA’ya teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.