01 Aralık 2017 Cuma 11:20
A.İ.Ç.Ü.'de Hz. Muhammed (s.a.v)'ı Anma Programı düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’ın katılımıyla doğumunun 1446. Yıl Dönümünde Hz. Peygamberi Anma Programı düzenlendi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen Programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Ağrı İl Müftüsü İbrahim GEMİCİ, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup TURAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmetşafi ERİM,Dekanlar, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; “Bizi yoktan var eden ve yaşatan Rabbimize hamdüsenalar; âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimize de salât ü selâm olsun. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Çünkü bizi Müslüman bir toplumda dünyaya getirdi. Müslüman bir anne ve babayı bize bağışladı. Peygamberimiz (SAV) bir hadisi şeriflerinde; ‘Sizden biriniz beni çocuğundan, babasından ve bütün insanlardan daha fazla sevmedikçe -gerçek anlamda- iman etmiş olamaz’buyurmaktadır. Bu bağlamda bugün üniversitemize gelerek gençlerimize Peygamberimizi ve Peygamber sevgisini anlatacak olan, her şeyden önemlisi de bunları yaşama gayreti içerisinde bulunan örnek bir hocamız, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’a teşekkür ediyorum,” dedi.

Diğer taraftan programda konuşan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE; “Türkiye Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından 1989 yılından beri gelenek haline getirilerek her yıl Miladi takvime göre 14-20 Nisan tarihleri arasında ilan edilip muhtelif ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlanan “Kutlu Doğum Haftası”, bu yıldan itibaren Mevlid-i Nebi adıyla 12 Rebiyülevvele tekabül eden hafta kutlanmaya başlanmıştır. ‘Son Nebi’ sıfatıyla insanlığa Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin hayatında ve duyurduğu ilahi mesajda, her zaman ve mekânda insanlığa istikametini gösterecek çağlar ötesi evrensel değerler ve ilkeler vardır” dedi.

Doğumunun 1446. Yıl Dönümünde Hz. Peygamberi Anma Programında “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN ise; “Yüce Allah ilk insana Peygamberlik görevi vermiştir.Adem Babamız, cennetten dünyaya gönderildiği zaman Arap Yarımadasında Mekke Şehrinde Kâbe’nin bulunduğu yere gelip ilk evi, ilk mabedi inşa etmiştir. Dünyada ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem; ilk şehir Mekke; dünyada yapılan ilk bina ise Mekke’deki Kabe’dir. Allah, son Peygamberini de yine Mekke’ye göndermiştir” dedi.

Prof. Dr. AĞIRMAN salonu dolduran geçlere hitabında bir insanın hayatında 7 büyüğünün olduğunu ifade ederek bunları; “Birincisi Allah; ikincisi Peygamberimiz;üçüncüsü devletimiz;dördüncüsü anne-babamız; beşincisi öğretmenlerimiz; altıncısı içinde yaşadığımız toplum ve son olarak yedincisi de ben-sen yani içimizdeki vicdan” şeklinde sıraladı.

Bir insanın içinde yaşadığı topluma saygılı olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. AĞIRMAN, başarıya giden yolun saygıdan geçtiğini vurgulayarak gençlere öğütlerde bulundu. Hz. Peygamberimizin gençlerle çok yakından ilgilendiğini söyleyen Prof. Dr. AĞIRMAN; “Bir peygamber düşünün, gençlerle öyle ilgilendi ki, bazısı bir komutan, bazısı vali, bazısı da memur oldu. Hatta köleler vali;cariyeler anne oldu” dedi.

Program ilahi dinletisinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK’in Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’a teşekkür plaketi taktim etmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 01.12.2017 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.