21 Mart 2018 Çarşamba 11:58
A.İ.Ç.Ü.'de "Madde Bağımlılıklarının Zararları ve Korunma Yolları" konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güray OKYAR’ın konuşmacı olarak katıldığı “Madde Bağımlılıklarının Zararları ve Korunma Yolları” konulu konferans düzenlendi. Selçuklu Salonunda düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Faruk KAYA, Fakülte Dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Madde bağımlılığı ve zararları konusunda toplumumuzu bilgilendirmenin önemli bir görev olduğunu söyleyerek düzenlenen programın gençlerimiz için faydalı olacağına inandığını söyledi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Güray OKYAR, “Sağlıklı düşebilmemiz, sağlıklı yaşayabilmemiz için sağlığa zararlı kötü alışkanlıklardan uzak durmamız gerekiyor.”  dedi. Madde bağımlılığının toplumsal bir sorun olduğunun altını çizen Pof. Dr. OKYAR, madde bağımlığı, madde kullanımına başlama nedenleri ve kurtulma yolları konularında bilgiler verdi. 
Sigaranın yılda 5 milyon insanı öldürdüğünü söyleyen Prof. Dr. OKYAR, “akciğer kanserinin % 95’i, kalp damar hastalıklarının % 21’i, felçlerin ise % 18’i sigaradan kaynaklanıyor.” dedi. 

Son Güncelleme: 21.03.2018 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.