29 Kasım 2017 Çarşamba 15:05
A.İ.Ç.Ü.'de Öğretmenler Günü Kutlaması

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafındanöğretmenler günü kutlama programı gerçekleştirildi. Resim sergisi açılışıyla başlayan programa Fakülte Dekanları, akademisyenler ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK: “Hoşgörü ve sevgiyle ülkemizin dört bir yanında mütevazi imkanlar ve zor şartlar altında büyük fedakarlıklar göstererek geleceğimizin güvencesi gençlerimizi, milli bir bilinç içinde düşünen, üreten ve edindiği kazanımları ülkesinin yararına kullanan bireyler yetiştiren öğretmenlerimizle birlikte çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışan bilimsel araştırmalar yapan öğretim elemanlarımızın ve öğretmen adaylarımızın öğretmenler günün en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında konuşanEğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet YALÇIN: “Öğretmenler toplumların kültürlerini gelecek nesillere aktarma ve böylelikle gelecekte var olma kaygılarını gideren yegâne insanlardır. Değerlerine sahip çıkan, vatanına milletine bağlı, nitelikli bireyler yetiştirilmesindeki yegâne güvencemiz değerli öğretmelerimizdir. Sorunların, sıkıntıların, problemlerin içeresinde öğretmenlerimizin bu uğurda verdikleri çabalar, fedakârlıklar şüphesiz takdire şayandır” diye konuştu.

Öğretmenlik Mesleği konulu konuşmasını yapan Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Metin ERKAL: “Öğretmen öğrencilerini kendi çocuğu gibi görmediği takdirde öğretmen olamaz, öyle bir mesleğimiz var ki bir milleti yetiştiriyoruz. Biz bu mesleği icra ederken meslek aşkıyla sahiplenerek sevgi ve şefkat duyguları içerisinde olmalıyız. Öğretmenlik mesleği uğruna canlarını feda ederek şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor öğretmenler günlerini kutluyorum” dedi.

Program, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türkçe ve Okul Öncesi Eğitimi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo ile‘öğretmenlik’ temalı ‘dünyanın bütün çiçekleri’ ve ‘Ayrılık’ adlı şiirlerin okunmasının ardından Müzik Eğitimi Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin hazırladıkları müzik dinletisi ile devam etti.

Son olarakProf. Dr. Rıdvan DURAK’ın,Yrd. Doç. Dr. Metin ERKAL ile Yrd. Doç. Dr. Müzahir KILIÇ’a teşekkür belgelerini takdim etmesiyle program sona erdi.

Son Güncelleme: 29.11.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.