06 Kasım 2017 Pazartesi 19:04
A.İ.Ç.Ü. Fotoğrafçılık ve Video Kulübü Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile IC Vakfının düzenlediği Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Arası Proje Yarışmasında “Doğu Anadolu Bölgesinde Bulunan Üniversitelerarası Kampüste Yaşam Konulu Fotoğraf Yarışması projesi ile 1. olan Video ve Fotoğrafçılık kulübünün 22 Mayıs 2017 tarihinde ilan ettiği yarışma sonuçlandı. Doğu Anadolu Bölgesindeki 12 Üniversitenden toplam 336 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreni Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Dekanlar, IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, idari ve akademik personel ile öğrencilerin katılımıyla Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya katılan eserler arasından seçilerek oluşturulan serginin açılışıyla başlayan ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, göreve başladıkları ilk günden itibaren gençlerin yanında oldukları ve yanlarında olmaya devam edeceklerini, öğrenci kulüplerinin sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini bu bakımdan çok önemsediklerini ifade ederek “bu anlamda her zaman desteklerini gördüğümüz IC Vakfına ve Vakfın Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Meral DİNÇER’e teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sanatı “iç’in dışa vurumu” olarak yorumladığını ifade eden Rektör KARABULUT; “insanların düşündüklerini, hayal ettiklerini dışa vurabilmeleri, şiire, resme, fotoğrafa yansıtabilmeleri çok önemli bir kabiliyet. Bu anlamda yetenekli gençlerimizin her zaman yanlarında olacağız” dedi. Dereceye giren ya da giremeyen tüm öğrencileri yürekten kutladığını ve teşekkür ettiğini söyleyen Prof. Dr. KARABULUT; “fotoğraf sanatına gönül vermiş gençlerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER ödül töreninde yaptığı konuşmada “üniversitelerin akademik ve bilimsel çalışmaların yuvası olduğunu ancak diğer taraftan da gençlerin içerisinde olduğu projelerin, gençleri bir araya getiren kulüplerin de çok önemli olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER; “IC Vakfı olarak birkaç yıldır öğrenci kulüplerine nasıl destek olabiliriz diye sürekli düşündük.Sayın Rektörümüz ve idari kadromuzda bu konuda bizlerle birlikte hareket ediyorlar. Üniversite Yönetimimizin gençlerin yanında olması bizim daha verimli projeler yapmamızı sağlıyor.”

Vakıf olarak öğrenci kulüplerimizin projelerine maddi destek sağlamak amacıyla proje yarışması düzenlediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. DİNÇER, Video ve Fotoğrafçılık Kulübünün Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm üniversitelerle iletişim kurarak gençleri ortak bir noktada buluşturmayı hedefleyen projelerinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek Kulüp Başkanı M. Barkın GARİP’i başarılarından dolayı kutladı.

Yarışmada üçüncülük ödülünü Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ömer F. ATALAY alırken Atatürk Üniversitesi öğrencisi Yasin KALKAN ikinci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Umut YILDIRIM birinci oldu. Yarışmaya katlan 20’nin üstünde öğrenci ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Program, plaket ve ödül takdimlerinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.