24 Şubat 2017 Cuma 20:53
A.İ.Ç.Ü. 'Kendi Kendine Dil Öğrenimi' Konulu Konferans Düzenledi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “Kendi Kendine Dil Öğrenimi” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversite idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; “göreve başladıktan sonraki ilk konferansımızı İslami İlimler Fakültemizde yapıyoruz. İnşallah bereketli olmasını umuyoruz” dedi.

Salonu dolduran İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. KARABULUT;“islami ilimler dediğimiz zaman, İslam sevgi, barış ve kardeşliktir. Ancak ardından gelen “İlimler” kısmını da hiçbir zaman ihmal etmeyeceğiz. Gençler bizim umudumuz.

Çalışacağız, donanımlı insanlar olacağız. Vatanımıza, milletimize, toplumumuza ışık saçan ışık saçan bireyler olacağız” dedi.

Tecrübe ve birikimleriyle gençlere öncülük edeceklerini kaydeden Prof. Dr. KARABULUT, konuşmasını şöyle sürdürdü; “hep birlikte tecrübe ile bilgiyi gençlik dinamizmiyle birleştirerek bir yerlere varabileceğimizi umuyoruz.

Bizim temel hedef kitlemiz insan. İnsanları eşref-i mahlukat sıfatına kazandırmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunu el birliğiyle yapmamız gerekiyor.

Donanımlı insanlar olabilmemiz için yabancı dil bilmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. KARABULUT,  bunun kendi çabalarımızla mümkün olabileceğini, kendimizi iyi yetiştirmemiz gerektiğini ifade ederek konferans için İstanbul’dan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine gelen Prof. Dr. Adem YERİNDE ’ye teşekkür etti.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Adem YERİNDE, Üniversite eğitimini Mısır’ın El-Ezher Üniversitesinde aldığını, Mısırda Arapça ve İngilizceyi öğrendiğini ve daha sonraki yıllarda resmi görevler için bulunduğu Bulgaristan ve Kırgızistan’da da Bulgarca ve Rusça öğrendiğini söyledi.

Prof. Dr. Adem YERİNDE; “Kenditecrübelerim üzerinde durarak kişisel çabalarla elde edilen ve başarıyla sonuçlanan kendi kendine dil öğrenimini örnekler üzerinden ele alarak sizlere hitap etmeye çalışacağım” dedi.

Hayatta çok dilliliğin ve çok kültürlülüğün hakim olduğunu ifade eden Prof. Dr. YERİNDE konuşmasını şöyle sürdürdü:  “ülkeler arasında sınırlar olabilir ancak gelişen iletişim teknolojisiyle artık bu sınırlar kalkmıştır. Şuan 21. YY ’da yaşıyoruz ve kendimizle ilgili bir planlama yapacağımız zaman bu konsepte göre hazırlamamız lazım.

21. YY mesafelerin yakınlaştığı, bilginin ulaşılmazdan çıkıp parmaklarımızın ucunda olduğu bir dünyada haline gelmiştir. Farklı ülkelerden farklı insanlarla iletişime geçmek kolaylaşmış, bu anlamda ülke sınırları yok olmuştur, dolayısıyla da dünya küresel bir köye dönüşmüştür.”

 Batıda çok dillilik ve çok kültürlülük konsepti üzerine projeler yapıldığını söyleyen Prof. Dr. YERİNDE, insanların birbirleriyle ancak dillerini ve kültürlerini bilirlerse anlaşabileceklerini düşünerek,  anadilin yanında ikinci yabancı dili de okul müfredatlarına aldıklarını ifade etti.

Prof. Dr. YERİNDE; “72 milletin, kültürün, medeniyetiniç içe olduğu bir dünyada barışı nasıl temin edebilirsiniz eğer insanlar birbirleriyle konuşamazsa, birbirlerini anlayamazsa barış nasıl olacak. Bizlerde bu dünyanın bir parçası olarak bunun dışında değiliz. İslamiyet’in mesajı evrensel bir mesajdır.

Biz Müslümanlar bu mesajı belli bir coğrafyaya, belli bir topluluğa iletmek üzere görevlendirilmiş ya da sorumluluk almış kimseler değiliz. Tam aksine imkanlarımız dahilinde bunu bütün dünyaya yaymak üzere bir sorumluluk, misyon yüklenmiştir.

En azından bu evrensel mesajı farklı coğrafyalara, farklı milletlere götürebilmemiz için çok dilliliğe çok kültürlülüğe ihtiyacımız var. Bu konsept çerçevesinde kendimizi konumlandırmamız, planlamamız gerekir.

 “Diller öğrenimin merkezinde ye alır” diyen Prof. Dr. YERİNDE, bugün bilgiye ulaşmak için dil bilmek gerektiğini vurgulayarak, daha sonra şunları kaydetti; “dil öğrenmenin temel unsurları hedef, yöntem ve kaynaktır.

Öğrenci öğrenmenin merkezinde olduğu bir eğitim anlayışıyla hareket etmeli, dil öğrenmeye ders olarak yaklaşılmamalı. Dil öğrenmemizi zaman ve mekan olarak kısıtlamamalıyız.”

    Konferans, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. AbdulhalikKARABULUT’un, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adem YERİNDE ‘ye teşekkür plaketi taktim etmesi ile sona erdi.

a.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi.jpga.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi-001.jpga.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi-002.jpga.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi-003.jpga.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi-004.jpga.i.c.u.-“kendi-kendine-dil-ogrenimi”-konulu-konferans-duzenledi-005.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.