15 Mart 2017 Çarşamba 20:05
A.İ.Ç.Ü Öğretim Görevlisi M. Latif BAKIŞ'tan Almanya'ya Rest

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi ve  BİDER (Beşeri İlimler Derneği) Genel Başkanı M. Latif BAKIŞ Avrupa'nın son günlerde arttırdığı Irkçı tavırlarına tepki olarak Yurt dışında yapacağı konferansı iptal ederek tüm akademisyenlere çağrıda bulundu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Görevlisi  M. Latif BAKIŞ Akademik Camiaya Anlamlı Çağrı !

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Parlamentosunun Anayasa değişikliği ve Devlet Başkanlığı sisteminin halkoyuna sunulması kararı üzerine, TC. Devleti’nin Reis-i cumhuru, Başbakanı ve Bakanlarının, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için bilgilendirme ve vatandaşlarla bir arada olma çabalarına karşı, gerek yurtiçinde ve gerekse yurt dışında çok ciddi aleyhte propaganda ve şer çabalarının tek akıl tarafından farklı ahtapot kollar vasıtasıyla sahnelenmekte olduğunu maatteessüf müşahede etmekteyim. Özellikle AB Ülkeleri’nden dostane destek beklerken tersi bir çabanın sarf edilmesi halkımızın her kesiminden layıkıyla karşılık bulmuştur-bulmaktadır. Bilhassa Hollanda ve Almanya’nın bu oyunları, tüm diplomatik teamülleri yok sayarak ve devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak bir hamakat ve hamasetle, sahneleme ve sahiplenmelerini en tarihi ve deruni bir duyguyla ve nefretle kınıyorum. Ülke söz konusu olunca teferruatta boğulmamak ve lazım gelen köklerden yeniden güçlenmek, tarihimize-toplumumuza ve inancımıza karşı yüklenmiş olduğumuz bir sorumluluğun gereği olmalıdır. Hollanda ve Almanya başta olmak üzere, Yeni Türkiye’nin bu şahlanışına karşı set olmaya gayret eden tüm AB Ülkelerine karşı her yönden tepkilerimizin ortaya konması,devletlerarası muadiliyet anlaşmasının prensipte bize tanıdığı temel haklardandır ve devlet ricalince lisan-ı münasiple gereği yapılmaktadır-yapılacaktır. Ancak,mezkur sebeplere istinaden, Akademik Camia tarafından da,söz konusu ülkelere yapılacak olan uluslararası konferans-sempozyum-panel-toplantı-seminer ve seyahatlere iştiraklerin,  mezkur ülkelerin yükselen faşizan-ırkçılık tehlikesinin tırmandırılması ve ülkemize dönük ahlaksızca uygulamalar gerekçe gösterilerek iptal edilmesi çağrısında bulunuyorum. Almanya’nın en olmaz zamanda en olmaz bir edepsizlik krizine imza atanların safında yer alması kararına istinaden, ben de, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Berlin Humboldt University müşterek çalışması olan Uluslararası Berlin Konferansına katılmam üzere aldığım davete icabet etmekten vazgeçtiğimi, katılımı iptal etmemin bir duruşun gereği olduğunu nazara vererek kamuoyuna saygıyla ve örnek olmasını temenni ederek bildiririm.

a.i.c.u-ogretim-gorevlisi-m.-latif-bakistan-hollandaya-rest.jpg

            Irkçılık bir insanlık suçudur. İnsanlar Allah’ın eşit haklara sahip kılınmış kullarıdır. En kutsal varlık insan iken, insanın kendi türünün haklarını ihlal etmesi, gelecek adına endişe verici bir ciddi tehlikedir. Bu akıl tutulmasının ve ruh hastalığının acilen teskini ve tedavisi lazımdır. Avrupa halklarının bu olumsuz ve basiretsiz yöneticilerinin eliyle, onarılmaz badirelere doğru sürüklendiklerini görmekte ve endişe duymaktayız. Demokrasiler halkların kendi haklarını elit tabakadan alıp sahiplenmesiyle kaim olabilir. O bakımdan, Avrupa halklarını, kendilerini yönetemeyen basiretsiz-ferasetsiz-ruh ve akıl hastası yöneticilerine karşı insanlık onurunu ve kendi geleceklerinin güvenliğini muhafaza etmeleri için karşı durmaya davet ediyorum.

            Allah, barış ve selamet dini olan İslam’ı payidar kılsın. Allah ümmetin ve hatta gayri müslimlerin özlemi olan huzur ikliminin bekçisi olan Türkiye’min yar ve yardımcısı olsun. Tarih yapanların, yaptıklarının mesuliyetinin bilinciyle hareket etmeleri yakın tarih okuyuşunun mecburi bir sorumluluğudur…

            M. Latif BAKIŞ Öğretim Görevlisi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, İslami İlimler Faskültesi; BİDER(Beşeri İlimler Derneği) Genel Başkanı.

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.