08 Ocak 2018 Pazartesi 15:51
A.İ.Ç.Ü. Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Faruk Kaya Atandı

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT tarafından Rektör Yardımcılığı görevine Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk KAYA atandı.

Prof. Dr. Faruk KAYA Kimdir?

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde 1969 yılında doğdu. İlköğrenimini Eleşkirt’e bağlı Dolutaş Köyü İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Eleşkirt Lisesi’nde tamamladı. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’ne kayıt yaptırarak yükseköğrenimini 1989 yılında tamamladı. Haziran 1990’ da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda öğretmen olarak göreve başladı.

Ağustos 1991’de askerlik görevini kısa dönem olarak tamamladı. Kasım 1994’de Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’na Araştırma görevlisi olarak atandı. Faruk KAYA, 1996 yılında Doğubayazıt İlçe Merkezinin Coğrafi Etüdüadlı tez çalışmasıyla master eğitimini tamamlayıp, aynı yıl doktora eğitimine başladı. 2001 yılında Ağrı Ovası ve Çevresinin Coğrafi Etüdü adlı tez çalışmasını tamamlayarak Doktor unvanı, 2002 yılında Yrd. Doç. Dr., 2012 yılında, Doçent ve Aralık 2017 yılında ise Profesör unvanı alan KAYA’nınulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından basılmış 4 kitabı, 50’nin üzerinde makale ve bildirisi bulunmaktadır.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Faruk Kaya halen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ümit 2018-01-08 16:53:15

Ağrı'nın gururu siz herşeyin en güzeline layıksınız hocam