09 Temmuz 2020 Perşembe 13:14
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonu’nda sosyal mesafe ve maske kuralları uygulanarak gerçekleştirilen toplantıda 2019-2020 eğitim-öğretim yılını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine ilişkin planlamalar ile ilgilide bir sunum yaparak basını bilgilendirdi.

‘Doğudan yükselen ışık’  ile yola çıkan üniversitenin genç bir eğitim yuvası olmasına karşın bölgenin ve ülkemizin önemli bilim merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Türkiye’nin 81 ilinde ve 18 ülkeden yaklaşık 12 bin 516 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede 489 öğretmenimiz, hem geleceğimizin teminatı olan gençleri yarınlara hazırlamakta aynı yandan'da ülkemiz bilimini daha iyi noktalara ulaştırmak için akademik çalışmalar yapmaktadır. Üniversitemiz, bünyesindekiAraştırma Merkezleri ve yapılan çalışmalarla Ağrı’nın gelişimine katkı sağlamakta, şehrin öğrenci kenti olma yönündeki hedefini pekiştirmektedir” diye konuştu.

Devlet Hastanesi’nin Üniversite ile Kamu Hastaneler Birliği arasında yapılan protokol  sonrası Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşmesinin kente birçok hizmeti kazandıracağını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Hastanenin 3. Basamak Eğitim ve Araştırma Hastanesi düzeyine yükselmesi ile 9 yataklı 3. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi, 10 Yataklı 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 5 Yataklı 3. Basamak Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi, Covid-19 tanılarının konulması için TUSEB’in desteğiyle PCR Laboratuvarı ve 10 Yataklı Yanık Ünitesi hayata geçirildi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Henüz başlangıçta gerçekleşen bu kazanımlar ve aynı anda ilerleyen süreçte açılacak yeni birimlerle Ağrı, bölgeye de hitap eden bir sağlık merkezi haline dönüşecektir” diye konuştu.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Üniversiteye 3.300 yurt içinde, 654 Uluslararası olmak üzere toplam 3.954 öğrenci kontenjanı verildiğini söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “Bu sene Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türkçe Eğitim Bilim Dalı Doktora Programı ile Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı Doktora Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Yüksek Lisans Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı Güvenliği Yüksek Lisans Programı (Tezli-Tezsiz/ Örgün-Uzaktan), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü, Meslek Yüksekokulu Nükleer Teknoloji ve Radrasyon Güvenliği Programı, Patnos Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Programı ile Biyomedikal ve Cihaz Teknolojileri Programı,Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile İlk ve Acil Yardım Programı ve Eleşkirt Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programına ilk kez öğrenci alınacak. Yeni bölüm açılmasına onay veren başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ hocamız ve ekibine teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tercih dönemi sonrası üniversiteye yerleşecek öğrencilerle Ağrı’nın üniversite kenti imajı daha da pekişecektir” diye konuştu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıdaProf. Dr. KARABULUT, basın mensuplarının yönelttiği soruları cevaplandırdı. Toplantı, Üniversite Konukevindeki akşam yemeği ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Son Güncelleme: 09.07.2020 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.