29 Mayıs 2021 Cumartesi 01:06
AİÇÜ Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesini İmzaladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi iş protokolünü imzaladı.

Türk Dünyasında özellikle üniversiteli gençlerde Türk Dünyası Vatandaşlığı bilincini geliştirmek amacıyla Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı İş Birliği Protokolü, düzenlenen törenle imzalandı.

İmza törenine, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Proje koordinatörü Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Gaziantep Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ali Özaydın ile proje ortağı üniversitelerin rektörleri katıldı.

Türk Dünyasında ortak paydada hareket edebilme kabiliyetinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı projesi kapsamında üniversiteler tarafından Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü düzeylerde Türk Dünyası Vatandaşlığı dersi, online seçmeli ders olarak öğrencilere okutulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.