18 Mart 2017 Cumartesi 20:36
A.İ.Ç.Ü'de Çanakkale Bir Hilal Uğruna Anma Etkinliği

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” Anma Etkinliği Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarihi Yolculuk Kulübü tarafından Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” Anma etkinliği düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde bulunun Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÇETİN, müdürler, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim TETİK’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÇETİN yaptı.

Prof. Dr. Yusuf ÇETİN; “ bugün şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur gününde fedakârlık ve feragat timsali Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 15 Temmuzda milli irade direnişiyle geleceğine sahip çıkan milletimiz 1915’te de varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir” dedi.

Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan, bayrak, millet sevgiyle şehit ve gazi olan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı olduğunu vurgulayanProf. Dr. Yusuf ÇETİN konuşması şu şekilde sürdürdü; “birlik ve beraberlik ile birçok zorluğun üstesinden gelinmiş, hiçbir zaman vesayet altına girilmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atılmıştır Çanakkale Deniz Zaferi de tarihin akışını değiştiren bağımsızlık ve istiklal inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği bir destan olarak dimağlarımıza yazılmıştır.”

Programda Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Figen ATABEY “Çanakkale Muharebeleri ve Önemi” konulu sunumlarını yaptı. Programda konuşan  Doç. Dr. Figen ATABEY; “merhum Mehmet Akif ERSOY’un‘sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın / gömelim gel seni desem tarihe sığmazsın’dediği askerimiz için, boğazın girişinde Eski Hisarlık tepesi üzerinde dikilen Çanakkale Şehitler Abidesi gerçekten tarihe sığmayan kahramanlarımız anısına yapılmış mütevazi bir dikilitaş gibi” diyen Doç. Dr. ATABEYdaha sonra şunları kaydetti: “Çanakkale Muharebelerinde Mehmetçikle omuz omuza çarpışan Türkiye Cumhuriyetinin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıllar sonra Çanakkale Şehitleri için şöyle söyleyecektir ‘burada yatan şehitlerimiz sizleri hürmet ve şükranla anıyorum. Siz olmasaydınız ve siz göğüslerini çelik kalelere siper etmeseydiniz boğaz aşılır, İstanbul işgal edilir ve vatan toprakları istilaya uğrardı.”

Anma etkinliğinde “Çanakkale’de Destanlaşan Kahramanlıklar” konulu sunumu yapan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet EDİ: “Yedi düvelin saldırıya geçtiği Çanakkale cephesinde kahramanca iman dolu göğüslerini siper eden Anadolu evlatları dünya tarihine kahraman olarak yazılmıştır. Kahramanlarımızdan 57. Alay,Çanakkale Cephesinde ilk kara savaşlarının başladığı Anzak çıkarmasına karşılık veren kahraman birlik, gösterdiği üstün kahramanlıklardan dolayı dünyanın en kahraman birliği olarak tarihe geçmiştir. EzneliYahya Çavuş, Seyit Onbaşı gibi kahramanların yanı sıra cephede ki askere mühimmat ve erzak taşıyarak destek olan Anadolu kadınları Çanakkale’nin isimsiz kahramanlarıdır ”diye konuştu.Programında Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ahmet KARAKUŞ,  Arş. Gör. Feyzi Berat KAPLAN, Arş. Gör. Ozan GÜLÜM, Arş. Gör. Ahmet Mutlu TERZİOĞLU tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri temalı konser verildi. Ayrıca öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi konulu şiirler seslendirildi.

Anma etkinliği, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÇETİN’in etkinlikte emeği geçen akademisyenlere teşekkür plaketlerini taktim etmeleriyle sona erdi.

agri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun-.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--001.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--002.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--003.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--004.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--005.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--006.jpgagri-ibrahim-cecen-universitesi-tarihi-yolculuk-kulubu-tarafindan-canakkale-zaferinin-102.-yildonumu-munasebetiyle-“canakkale-bir-hilal-ugruna”-anma-etkinligi-duzenlendi.-kultur-ve-kongre-merkezinde-bulunun--007.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.