10 Ocak 2020 Cuma 14:30
AİÇÜ’de İslami İlimler Arapça Temel Eserler Kitaplığı Oluşturuldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  İslami İlimler Fakültesi bünyesinde açılan, öğrencilerinin tamamının yabancı olması ve yüzde 100 Arapça eğitimi verme özelliği ile Türkiye'de bir ilk olan Arapça Bölümü’nde akademik personel ile öğrencilerinaraştırma ve incelemelerini verimli yapabilmeleri için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Temel İslami İlimler ile ilgili Arapça kaynak temini için ilgili alanda 4006 ciltten oluşantemel eser, Kültür ve Kongre Merkezindeki merkezi kütüphaneye kazandırıldı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Akademik sahada Türkiye’de bir ilki Üniversitemizin bünyesinde hayata geçirmenin ötesinde, yaşatılması daha önemlidir.

Bu doğrultuda tüm imkânlar seferber edilmektedir. Her alanda olduğu gibi bu alanda da olumlu gelişimimiz artırılarak devam ettirilecektir”diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.