26 Şubat 2022 Cumartesi 00:10
AİÇÜ’lü Akademisyenler, Kardan Eserler Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı Kalkınma Eğitim-Kültür Vakfı ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı işbirliğiyle Küpkıran Kayak Tesislerinde gerçekleştirilen Ağrı 2. Kar Festivali’nin açılış programına, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet BAYKAN, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Küpkıran Kayak Merkezi’nde Milli kayakçıların gösterisi ve protokole Türk Bayrağı takdimi, Kayak ve Slalom Yarışması, ata sporu atlı cirit ve kayak gösterisi sonrası kent merkezindeki Millet Bahçesi karşısında AİÇÜ’lü akademisyen ve öğrencilerinin kar kütlelerini sanat eserine dönüştürdüğü kardan heykeller ziyarete açıldı. AİÇÜ Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Bilal HAN’ın koordinatörlüğünde 7 akademisyen, 1 sanatçı ve 6 öğrencinin iki hafta süren çalışmaları sonucu kardan yapılan Nuh’un Gemisi, Büyük Ağrı Dağı, Küçük Ağrı Dağı, Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Keloğlan ve çoban heykellerini gezen davetliler, eserlere yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.