16 Aralık 2016 Cuma 14:48
Ak Parti Ağrı Gençlik Kollarından HALEP sahipsiz Değil Açıklaması

Gençlik Kolları Başkanlığından Halep Sahipsiz Değil Basın Açıklaması

 

Ak Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanlığı Halep Sahipsiz Değil Kardeşlerine Sahip Çık Diyerek Halep'te Yaşanan Terör olaylarını basın açıklaması yaparak kınadı.

 

Ak Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İkbal Gülçin, Gençlik Kolları Yönetimi, ÜNİAK Birimi, AK Lise Birimi ve Halkın katılımıyla Cuma Namazı çıkışı Cumhuriyet Caddesi PTT Ağrı Şubesi önünde Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına karşı durmak için Halep Sahipsiz Değil Kardeşlerine Sahip Çık diyerek Basın Açıklaması Yaptılar.

Ak Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İkbal Gülçin yaptığı Basın Açıklamasında: “Yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulüm son günlerde artmış, Halep'te zirveye çıkmıştır ve bir katliama dönüşmüştür. Halep'te şu an insanlık katledilmektedir. Yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep'te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir. Bizler vatan toprağını 780 bin m²’den ibaret görmemeliyiz. Tarih boyunca bizler bizden umudu olan yerleri gönüllerinde vatan kabul etmiş Ecdadın torunlarıyız. Bu yüzden bizden olan Halep’i görmezden gelmemeliyiz, orada yaşanan zulme sessiz kalmamalıyız.

Başta Halep olmak üzere zulmün, gözyaşının olduğu tüm bölgelerin kaderi sözüm ona Batılı dediğimiz ülkelerin iki dudağının arasına bırakılmamalıdır. Bizler ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Ancak bu acıların paylaşılması gerektiği gerçeğini de her fırsatta dile getireceğiz. Dünyada yaşayan her milletten insanın eşit ve yaşamaya hakkı olduğunu söylemekten geri durmayacağız. Dünyadaki her bir bireyin yaşama hakkını ihlal etmek isteyen bu kirli zihniyete karşı duruşumuzu her zaman göstereceğiz. Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler’e, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği’ne, Zalim Esad’a desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız. Gençlik olarak bizler başta Halep olmak üzere bizden umudu olan tüm mazlum coğrafyaların yanında olacağız.

 

Başkan İkbal: Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı bu zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz.” Dedi.  

 

Basın Açıklamasından Sonra, Ağrı Cumhuriyet Caddesinde Katılımcılarla kol kola yürüyerek Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına karşı tepki gösterdiler.

-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-001.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-002.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-003.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-004.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-005.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-006.jpg-ak-parti-agri-genclik-kollarindan-halep-sahipsiz-degil-aciklamasi-007.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.