07 Mart 2014 Cuma 22:07
AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın'ın Dünya Kadın Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

 Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, “Şahsım ve teşkilatlarım adına ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Aydın, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide varlıklardır. Ayrıca, Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler üstlenmişlerdir. Eğitim, sağlık ve hukuk gibi birçok alanda istenilen seviyede yer alan kadınlarımız artık siyasi alanda da kendine yer bulmuş, büyük başarılara imza atmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşundan itibaren “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir” diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağladığını belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti.

 

“İlk kez bizim dönemimizde kadına yönelik her türlü şiddet ciddiyetle ele alınmış, derinlemesine araştırmalar yapılmış ve yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. AK Parti iktidarı olarak kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için en önemli mücadeleyi biz verdik. Şu anda parlamentoda 79 kadın vekil bulunurken, bunun 46’sı AK Parti grubunda görev yapmaktadır. Ayrıca AK Parti olarak sadece TBMM’de değil, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık. Fakat biz bütün bunlara rağmen bunları yeterli görmüyoruz. Daha fazla kadının siyasette karar mekanizmalarında yer alması için samimi çaba gösteriyoruz. 8 Mart’ların birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi en önemli temennimizdir. Bu inançla, şahsım ve teşkilatlarım adına, ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Son Güncelleme: 07.03.2014 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.