07 Nisan 2020 Salı 10:32
AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: Berat Kandili sağlık ve sıhhate vesile olsun

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesi’nin, salgınla mücadele eden ülkemizde ve dünyada sağlık ve sıhhate vesile olması temennisinde bulundu.

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Ekrem Çelebi, Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi Berat Gecesi’nin, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma için bir fırsat olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koronavirüs salgını dolayısıyla aldığı tedbirler nedeniyle camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verildiğini, bu nedenle Berat Kandili’nin evlerde ibadet ve dua ederek idrak edileceğini belirten Çelebi, “Tüm dünya bu dönemde çok zor günlerden geçiyor.

Salgın, herkesi tehdit ediyor. Şimdi ibadetlerimizi, dualarımızı evde yapma zamanı. Dualarımızı bir kez de bu salgından kurtulmak için edeceğiz. Son günlerde yaşadığımız acı tecrübelerle de görüyoruz ki en büyük nimet sağlıktır. İnşallah bu mübarek gece, sağlık ve sıhhate vesile olur” diye konuştu.

Berat Gecesi’ne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çelebi, mesajında şunları söyledi:

“Böyle mübarek geceler, Kur-an ile buluşma, Hz. Peygamberin sünnetiyle hayat bulma imkanı sunar.

Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaların kabul edileceğini haber veren Berat Gecesi, ilahi affa ve rahmete ulaşmak için bir fırsat kapısıdır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ağrı’lı hemşehrilerimin ve tüm İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Gecesinin; milletimiz ve tüm insanlık için kurtuluşa ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Son Güncelleme: 07.04.2020 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.